Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές – Εξαπάτηση η επιστράτευση 200 ιδιωτών γιατρών

Κουτσούμπας: Να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές – Εξαπάτηση η επιστράτευση 200 ιδιωτών γιατρών
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Στο στόχαστρο του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ βρέθηκε και η επένδυση στο Ελληνικό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως πλέον δεν μιλάμε απλά για μια «πίεση» του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά «για μια πλήρη κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων ιδιαίτερα στην Αττική!

Με τους δεκάδες διασωληνωμένους που παραμένουν εκτός ΜΕΘ μέχρι να αδειάσει κρεβάτι, με εκατοντάδες εισαγωγές καθημερινά αλλά και τους χιλιάδες ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα, οι οποίοι ούτε απέξω από τα δημόσια νοσοκομεία, δεν μπορούν να περάσουν», επισήμανε.

Οι εικόνες, είπε, «με τα μποτιλιαρισμένα ασθενοφόρα στην είσοδο του Ευαγγελισμού είναι σοκαριστικές! Κι εσείς μιλάτε ακόμα για «πίεση»!» και αναρωτήθηκε «τι ακόμα μπορεί να ακολουθήσει από αυτή την κατάρρευση;».

Click4more: Κορονοϊός: Όλη η Ελλάδα στο «βαθύ κόκκινο» – «Βράζουν» Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «με την επιστράτευση των 200 ιδιωτών γιατρών δεν μπορεί να αντιμετωπίσετε τις χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία», ούτε και «με τις μετακινήσεις ασθενών και υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη».

Αναρωτήθηκε «γιατί δεν επιτάσσετε τα ιδιωτικά νοσοκομεία» και απέδωσε στην κυβέρνηση ότι «παρέχει ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας, ώστε να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν ασύστολα εν μέσω πανδημίας». Αντίθετα, είπε «τους επιδοτείτε και από πάνω, για όσους ασθενείς θελήσουν να νοσηλεύσουν».

Όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας «αρνείστε να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, που είναι το αναγκαίο και το ρεαλιστικό για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ξεκαθάρισε πως «όταν εμείς μιλάμε για επίταξη, μιλάμε για πραγματική επίταξη χωρίς αποζημίωση. Έλεος πια! Τόσα έχουν βγάλει οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας και μέσα στην πανδημία! Δεν παθαίνουν και τίποτα να τους λείψει και κανένα ευρώ!».

Κουτσούμπας για self test

Σχετικά με την απόφαση για χορήγηση ενός δωρεάν τεστ την εβδομάδα ανά πολίτη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «αντί να προσλάβετε γιατρούς και νοσηλευτές σε Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά ιατρεία, κινητές μονάδες υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, αλλά και να καταγράφουν το αποτέλεσμα, να δίνουν οδηγίες ανάλογα με το αποτέλεσμα, εσείς πετάτε το μπαλάκι στο λαό και στην περιβόητη «ατομική του ευθύνη».

Καθόλου τυχαίο. Αφού στα φαρμακεία έχετε με νόμο πετάξει και το μπαλάκι ενός μέρους των εμβολιασμών. Ποιος, όμως, θα παίρνει το ιστορικό; Ποιος θα αντιμετωπίζει τυχόν παρενέργειες; Ποιος θα παρακολουθεί τον εμβολιαζόμενο για τυχόν προβλήματα που θα συμβούν; Αυτά από πότε ανήκουν στο επιστημονικό αντικείμενο των φαρμακοποιών; Μιλάμε για την «αποθέωση της περιβόητης ατομικής ευθύνης» που έχετε κάνει σημαία σας και είδατε που φτάσαμε!!».

Click4more: Κορονοϊός: 3.586 νέα κρούσματα σήμερα (23/03)

Μάλιστα, ο Δ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «προκαλεί ο κ. Μητσοτάκης όταν λέει ότι μέσα στην πανδημία γκρεμίστηκε το στερεότυπο του «τεμπέλη» δημόσιου υπαλλήλου, μιλώντας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές» και ρώτησε «ποιος νοσηλευτής μπορεί να τεμπελιάσει, όταν, όχι τώρα αλλά σε κανονικές συνθήκες στη βάρδια του, έχει την ευθύνη για 30 με 40 ασθενείς; Ποιος νοσοκομειακός γιατρός μπορεί να τεμπελιάσει, όταν σε κάθε εφημερία έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά». Προκαλεί, είπε, ο Πρωθυπουργός όταν αποθεώνει τη ιδιωτική πρωτοβουλία επειδή έκαναν δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας! Και στην πραγματικότητα είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των κερδών τους αυτές οι δωρεές.

Κουτσούμπας για Ελληνικό

Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «όταν μιλάμε για την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό, στην πραγματικότητα μιλάμε για τον ίδιο το χαρακτήρα της ανάπτυξης που προωθείτε τόσο εσείς, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα». Αυτό, είπε που σχεδιάζεται είναι να γίνει μια τεράστια επένδυση του τουριστικού κεφαλαίου, με ξενοδοχεία, καζίνο και μια ολόκληρη κλειστή πόλη με κατοικίες πολύ υψηλού κόστους. Αυτός ήταν εξαρχής – και συνεχίζει να είναι και σήμερα – ο πυρήνας του επενδυτικού σχεδίου του τουριστικού κεφαλαίου για την συγκεκριμένη περιοχή».

Απευθυνόμενος και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δ. Κουτσούμπας είπε ότι και τα σημερινά δικά σας κροκοδείλια δάκρυα, δεν πείθουν κανέναν. Για αυτό άλλωστε το ψηφίζετε μαζί με τη ΝΔ. Εμείς, ως ΚΚΕ, είχαμε προειδοποιήσει από τότε, ότι η ανάπτυξη της περιοχής με κριτήριο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, στερεί από τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και της Αθήνας, της Αττικής συνολικά, έναν απ’ τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους ανάσας.

Εσείς είπε συνδιαμορφώσατε το αναπτυξιακό σχέδιο που μετατρέπει την παραλιακή ζώνη της Αττικής και το κέντρο της Αθήνας, σε «αυλές» ξενοδοχειακών μονάδων, στερώντας απ’ τα εκατομμύρια των Αθηναίων τους τελευταίους διαθέσιμους χώρους, για να καλύψουν τις βασικές σύγχρονες ανάγκες τους. Παράλληλα τόνισε ότι το επιχείρημα ότι θα δημιουργηθούν νέες δουλειές δεν είναι ικανό για να κοροϊδέψετε τους εργαζόμενους -και ειδικά τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού- μ’ αυτό το αστείο επιχείρημα. Γιατί οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ξέρουν, πως οι επιδόσεις του τουριστικού κλάδου τη δεκαετία που μας πέρασε δεν οδήγησαν σε δική τους ευημερία.

Η επένδυση στο Ελληνικό, υποστήριξε, είναι «γη και ύδωρ» στους μεγάλους ομίλους. Εκχώρηση της χρήσης κάθε ελεύθερου χώρου. Επιδείνωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας ,στερώντας τους τις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους . Διασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, με μοναδικό στόχο να βγάλει δισεκατομμύρια κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο. Και κάλεσε το λαό της περιοχής, συνολικά της Αττικής, να αντιπαλέψει τον σχεδιασμό αυτό για την Αττική, ειδικότερα για το σύνολο του Παράκτιου Μετώπου, από το Σκαραμαγκά μέχρι το Σούνιο.

Τέλος για την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι τόσο σοβαρά δεν μπορεί να έρχονται σε ένα άσχετο νομοσχέδιο να φέρνει τόσο σοβαρά ζητήματα.

«Η ελληνική νεολαία, ο ελληνικός λαός και βεβαίως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό και δίνουν τον ιδρώτα τους, το αίμα τους, χρόνια τώρα για να ορθοποδήσει αυτός ο αθλητισμός για να χειροκροτάμε όλοι εδώ μέσα όταν έχουμε επιτυχίες, βγάζουν τα συμπεράσματά τους»!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις