Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Οι κινητοποιήσεις είναι «υποκινούμενες» από τα κοινά προβλήματα – Συγκέντρωση και συναυλία του ΚΚΕ στο Σπόρτινγκ

Κουτσούμπας: Οι κινητοποιήσεις είναι «υποκινούμενες» από τα κοινά προβλήματα – Συγκέντρωση και συναυλία του ΚΚΕ στο Σπόρτινγκ

Συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ πραγματοποίησαν οι κλασικές οργανώσεις της της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με τίτλο «Της φτώχειας την οργή κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!», στην οποία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πριν την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ προβλήθηκε ένα βίντεο γύρω από τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος και τους αγώνες των εργαζομένων ν «για τα σπίτια του λαού και για τα δίκια του», ενώ οι «πρωταγωνιστές» του, οι άνθρωποι που μοιράστηκαν στο βίντεο την εμπειρία τους «για την κρατική βία που υπέστησαν και για τα σωματεία και τους ανθρώπους του ΚΚΕ που βρέθηκαν στο πλευρό τους και τους στήριξαν», ενώ έδωσαν και οι ίδιοι το «παρών» στη συγκέντρωση. Μετά την ομιλία ακολούθησε συναυλία με τους «υπεραστικούς».

«Συγκέντρωση μάχης»

«Η σημερινή μας συγκέντρωση είναι συγκέντρωση μάχης. Γιατί η περίοδος που διανύουμε, είναι περίοδος μάχης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, απέναντι στην συναίνεση των άλλων κομμάτων, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θυσιάζουν τις ζωές και τις ανάγκες μας για τα κέρδη, των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι περίοδος μάχης απέναντι στα εργατικά λαϊκά προβλήματα που οξύνονται και θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του.

«Ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτή την επίθεση είναι μόνο η οργάνωση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας, που μπορεί να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα. Οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί, πάντα μπροστά» τόνισε.

Υπογράμμισε το δίκιο των αγώνων, των αγροτών, των φοιτητών και των εργαζομένων.

«Οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από τα κοινά προβλήματα»

Καταγγέλλοντας τους ισχυρισμούς της κυβερνησης περί «μειοψηφιών και αντιδημοκρατικών διαδικασιών» και περί «υποκινούμενων κινητοποιήσεων» σημείωσε ότι «όλοι υποκινούνται από τα κοινά τους προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται σε όλη την ΕΕ και έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων, “φιλελεύθερων” και σοσιαλδημοκρατικών, στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ».

«Τι ομολογούν, όμως, με αυτά τα περί υποκίνησης που λένε; Ότι πράγματι το ΚΚΕ είναι, όπως οφείλει, στην πρώτη γραμμή αυτών των δίκαιων αγώνων, οι οποίοι αγκαλιάζουν σήμερα όλο και περισσότερους» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε «ό,τι και να λένε η κυβέρνηση, οι παπαγάλοι της και κάποιοι άλλοι που τη δική τους θλίψη και απαισιοδοξία θέλουν να τη φορέσουν καπέλο στον λαό, αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει. Και αυτή η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα. Εκεί χαλάει η “σούπα” της συναίνεσης της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης, των διάφορων ακροδεξιών παραφυάδων, όπως η Ελ. Λύση, η Νίκη, το μόρφωμα του Κασιδιάρη, που ψηφίζουν σωρηδόν τα νομοσχέδια της ΝΔ και βάζουν πλάτη με τον τρόπο του το καθένα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι το ΚΚΕ «αναδεικνύει τον πολύπλευρο χαρακτήρα της επίθεσης στο εργατικό λαϊκό εισόδημα».

Στη συνέχεια μίλησε για σειρά μέτρων που «ήλθαν για να μείνουν, με τα μνημόνια που διαδοχικά, όλοι μαζί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν και, όσο και αν λένε ότι βγήκαμε από αυτά, οι συνέπειές τους, οι ψηφισμένοι νόμοι είναι ακόμα εδώ και παράγουν αποτελέσματα. Αν συνυπολογίσουμε την εκτόξευση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των εργαζόμενων έχει μειωθεί σχεδόν κατά 40%».

Αναφέρθηκε λεπτομερώς σε σειρά αιτιών για την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την καθήλωση της εργατικής οικογένειας «σε μια ζωή που γίνεται ολοένα και πιο φτωχική, ολοένα και πιο μίζερη».

Είπε ότι το «βασικό που κρύβουν όλοι τους είναι πως τα ματωμένα πλεονάσματα της ΕΕ βρίσκονται πάλι στο προσκήνιο και από τη στιγμή που τα αποδέχονται, είναι δεδομένο ότι θα εξαπολύσουν νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα».

«Η ακρίβεια δεν έχει να κάνει με λαθεμένους χειρισμούς»

«Η πραγματικότητα είναι πως η “ακρίβεια” δεν οφείλεται σε λαθεμένους χειρισμούς της τωρινής, ή της προηγούμενης κυβέρνησης. Αποτυπώνει τελικά την εξαθλίωση της εργατικής τάξης λόγω της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία προωθείται με πολιτικές που αποδέχονται όλα αυτά τα κόμματα. Γι’ αυτό και χτυπάει αποφασιστικά, όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι τεράστιες κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές από αυτές» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι «ένα είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω: για να κερδίσουν το παραμικρό οι εργαζόμενοι, για να πάρουν ανάσα από την ακρίβεια, πρέπει να έχει απώλειες το κεφάλαιο».

«Το κυνήγι του περισσότερου κέρδους είναι ο μόνος τρόπος που λειτουργεί ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός. Γι’ αυτό η ριζική αντιμετώπιση της ανέχειας, όλων αυτών των προβλημάτων, δεν χωρά μέσα στο στενό για τον λαό πλαίσιο του σημερινού συστήματος.

Μόνο ο σοσιαλισμός, η εργατική εξουσία, η κατάργηση του καπιταλιστικού κέρδους, της εκμετάλλευσης, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία, μπορεί να οικοδομήσει μια κοινωνία στην οποία οι ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου θα είναι στο προσκήνιο, στην οποία το εργατικό λαϊκό εισόδημα θα αντανακλά τις δυνατότητες της εποχής και τον πραγματικό κοινωνικό πλούτο» τόνισε.

«Αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε να ξημερώσει κάποια μεγάλη μέρα, ως δια μαγείας. Από σήμερα ριχνόμαστε στον αγώνα για να ανοίξει αυτή η προοπτική» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Τα αιτήματα της απεργίας στις 28 Φλεβάρη

Αναφέρθηκε στα αιτήματα που βρίσκονται στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων της γενικής απεργίας »που έχουν ήδη αποφασίσει για τις 28 Φλεβάρη δεκάδες συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο της χώρας, στην Αθήνα».

«Όλες οι οργανώσεις της εργατικής τάξης πρέπει να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, αφήνοντας στην ανυποληψία της την θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ, που αποφάσισε απεργία λίγο πριν το Πάσχα» τόνισε, καλώντας σε συνένωση όλων των αγώνων σε «έναν ενιαίο, γενικό, πανελλαδικό απεργιακό ξεσηκωμό».

Τόνισε ότι το σύνθημα “Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!” που ακούστηκε από εκατομμύρια λαού «που βγήκε στο δρόμο μετά το έγκλημα στα Τέμπη» πρέπει να ακουστεί ξανά σε όλόκληρη τη χώρα στις 28 Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από αυτό.

«Να επιβεβαιώσουμε, ότι είμαστε εδώ, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν και τα φυσικά πρόσωπα και η πολιτική που ευθύνεται, για να βρουν δικαίωση οι 57 αδικοχαμένες ψυχές και οι οικογένειές τους. Αυτό το σύνθημα να γίνει συνείδηση και οδηγός δράσης και πράξης, σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας» είπε.

Επισήμανε ότι «μέσα στο κίνημα χτίζονται οι βάσεις, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ» και η ισχυροποίηση ακόμα περισσότερο «του ρεύματος αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της αντιλαϊκής συναίνεσης που προσφέρουν τα κόμματα του συστήματος».

«Πρόκληση να προσπαθεί η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από τα προβλήματα άλλων λαών»

Τόνισε ότι πρέπει «να μπει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά η ΕΕ, αυτή η φυλακή των λαών» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Είναι πρόκληση, από τη μια η κυβέρνηση της ΝΔ να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα προβλήματα των άλλων λαών της ΕΕ, για να μειώσει, όπως νομίζει, τις δικές της ευθύνες, όταν έχει προωθήσει με αποφασιστικότητα, αυτήν ακριβώς την πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα. Είναι όμως εξίσου πρόκληση από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά να παρουσιάζουν μια ψεύτικη, ειδυλλιακή κατάσταση για την υπόλοιπη ΕΕ στο όνομα μιας βολικής, δήθεν αντιπολίτευσης, που έχει ορίζοντα μόνο την κυβερνητική εναλλαγή και δεν αλλάζει τίποτα για τη ζωή του λαού.

Όλα αυτά πρέπει να πάρουν απάντηση από τον ελληνικό λαό και στις ευρωεκλογές στις 9 του Ιουνίου. Να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

εικόνες: 902.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις