Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κουντουρά: Άδικα τα μέτρα αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας βάλανε τη θηλιά στο λαιμό – Ο ΦΠΑ στα νησιά με έχει βασανίσει…

Κουντουρά:  Άδικα τα μέτρα αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας βάλανε τη θηλιά στο λαιμό – Ο ΦΠΑ στα νησιά με έχει βασανίσει…

«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν αντίθετοι με την αύξηση της φορολογίας. Έχουμε πρόταση οικονομίας που παραδέχονται όλοι οι Ευρωπαίοι, απέναντι στους δανειστές μας. Το θέμα με τα νησιά με έχει βασανίσει από την πρώτη στιγμή», δήλωσε η Έλενα Κουντουρά.

«Ο Πρόεδρος (Π. Καμμένος), που είναι χαρισματικός και πιο παρορμητικός, βγάζει την αγωνία του να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας σαν Ελλάδα και να περάσουμε στην ανάπτυξη, την ευημερία και την πρόοδο. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτή είναι η μεγάλη μας αγανάκτηση, είναι άδικοι οι νόμοι αυτοί αλλά δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας βάλανε τη θηλιά στο λαιμό. Στόχος μας είναι να βγάλουμε (αυτά τα μέτρα) από το τραπέζι και να ελαφρύνουμε τους Έλληνες από αυτούς τους άδικους φόρους», είπε στον Alpha 989 η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εκφράζοντας την αντίθεσή της στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Αναφερόμενη στις προσδοκίες για την τουριστική χρονιά είπε ότι «είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι γιατί το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο. Το 2015 ήταν μία χρονιά ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» ενώ εξέφρασε την ενόχλησή της για τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο κος Ανδρεάδης έκανε δηλώσεις τις οποίες δεν μας εξήγησε. Αν έχει ανησυχίες…θα πρέπει να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του, γιατί είναι εκπρόσωπος του τουριστικού κλάδου».

Η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι «γίνεται  προσπάθεια να ανοίξει η αγορά και να σταθεροποιηθεί η σχέση των tour operators με μας. Ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε διαφήμιση. Για πρώτη φορά υπάρχει εθνική τουριστική πολιτική. Καταφέραμε και να επιμηκύνουμε την περίοδο, να ανοίξουμε νέες αγορές».

Με αφορμή την επίσκεψη Πούτιν είπε ότι «η χρονιά είναι έτος φιλίας Ελλάδας- Ρωσίας, είναι αφιερωματικό έτος. Είναι μία επίσκεψη εργασίας και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Στην ατζέντα είναι θέματα οικονομικά, εμπορικά και φυσικά ο τουρισμός. Έχουμε κάνει μεγάλα ελληνορωσικά φόρουμ για να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε ιδιώτες να κάνουν συμφωνίες, να δημιουργήσουν τουριστική ροή και από τις δύο χώρες. Σήμερα θα υπογράψουμε συμφωνία συνεργασίας. Το υπ. Τουρισμού έχει πολύ συγκεκριμένες  δράσεις και ευθύνες. Στο θέμα της βίζας, τον Σεπτέμβριο του 2015 μπήκαν τα βιομετρικά, αυτό δημιούργησε δυσκολίες στο software της  Σένγκεν. Ο αρμόδιος υπουργός με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Η προσπάθεια είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην πολύ μεγάλη αύξηση που έχουμε. Η Ελλάδα είναι στις πρώτες επιλογές για τους Ρώσους, είναι η αγαπημένη χώρα των Ρώσων. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολύ πιο φθηνές επιλογές αλλά δεν προσφέρουν τις απίστευτες εμπειρίες που εμείς μπορούμε να τους δώσουμε».

Έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των δύο ορθόδοξων λαών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως επιλύθηκε το πρόβλημα με τον ιαματικό τουρισμό.

«Ανακάλυψα πως οι ιαματικές πηγές χαρακτηρίζονταν με διάταγμα του ’75 βιομηχανικά απόβλητα» δήλωσε η κα Κουντουρά σημειώνοντας πως πλέον θα πιστοποιούνται από επιτροπή του υπουργείου.
 
Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Γ. Κυρίτση, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν συνάδελφο να λέει την άποψή του». 

Πηγή: Alpha 989
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε