Πολιτική

Κουρουμπλής σε Σκουρλέτη: «Σου δίνουμε καλή προίκα»

«Σου δίνουμε, κ. υπουργέ, καλή προίκα. Οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραδίδοντας το υπουργείο Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με στόχο τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών και τη διαβούλευση που είχε με το σύνολο των δημάρχων της χώρας και πρόσθεσε πως εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα των δήμων.

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο… η δική μας κυβέρνηση αναμετράται με τα προβλήματα, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών.
«Θα κάνουμε τα πάντα ο όρος καλή δουλειά να έχει πραγματικό νόημα» τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι ένας λαϊκός αυτόνομος συμμετοχικός θεσμός, να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία και να απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις».
Ο κ. Σκουρλέτης, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας». Και υπογράμμισε: «Καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live η ομιλία Ανδρουλάκη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Ξεκινάμε τον αγώνα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο λαός»
Στο επίκεντρο οι παρεμβάσεις των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και των «κορυφαίων»
Νίκος Ανδρουλάκης 8
ΠΑΣΟΚ: Επιστολή του Πέδρο Σάντσεθ στον Νίκο Ανδρουλάκη – «Εύχομαι ένα παραγωγικό συνέδριο και εξαιρετικά αποτελέσματα στις εκλογές»
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με διεθνιστική παράδοση και διαθέτει μια σημαντική ιστορική πορεία για το προοδευτικό κίνημα στην Ευρώπη και παγκοσμίως» γράφει στην επιστολή του ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ