Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Η Εξεταστική γίνεται για να αποπροσανατολίσει τον λαό

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

«Εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ της εξεταστικής επιτροπής αλλά δεν έχουμε αυταπάτες, όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε μάθει και με άλλο ποιο απλό τρόπο εάν θέλαμε, αλλά θέλετε εξεταστική επιτροπή για να αποπροσανατολιστεί ο λαός από αυτά τα μέτρα σφαγής του που έρχονται…» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για νεα διαπλοκή και νεο-διαφθορά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση με αυτή την εξεταστική αυτό που θέλει είναι να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης. Αυτό όμως το τρικ έχει πολυχρησιμοποιηθεί. Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί. Το μαχαίρι δεν μπήκε ποτέ στο κόκαλο και ούτε και εσείς μπορείτε να το βάλετε…».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην πορεία της διαπραγμάτευση και τα νέα μέτρα που έρχονται για την εργατική τάξη και τον λαό, λέγοντας πως «εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία για το πότε θα καταθέσετε τα νομοσχέδιά σας για το φορολογικό και ασφαλιστικό καθώς δεν περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό, πάλι σφαγή λαϊκών εισοδημάτων και δικαιωμάτων έρχεται».

Την διαπραγμάτευση, είπε η «κυβέρνηση την χρησιμοποιεί για να χρυσώσει το “χάπι”. Μας λέτε ότι η αξιολόγηση είναι η τελευταία στροφή και μετά ότι θα ξεκινήσει η ανάπτυξη και η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Αλήθεια τί σημαίνει ανάπτυξη; Πιστεύει κανείς ότι την επόμενη ημέρα της αξιολόγησης θα βρει κανείς δουλειά κανένας από το 1,5 εκατ. ανέργων; Και τι σημαίνει ελάφρυνση του χρέους; Θα επαναφέρουμε όσα κόπηκαν στην παιδεία, την υγεία, στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων;».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό καθώς έχει συμφωνήσει την πλειοψηφία των μέτρων με το κουαρτέτο, υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε επενδύσει στο ΔΝΤ που τώρα εμφανίζεται πιο κόντρα από ότι η Γερμανία» και ρώτησε ο Πρωθυπουργός από ποιόν ζητάει σήμερα βοήθεια; Από τον Ολάντ που δεν μπορεί να βάλει τάξη στα του οίκου του; Ολο αυτό είναι ένα ακόμα κακοπαιγμένο σίριαλ της διαπραγμάτευσης… Ξεκινήσατε με συνθήματα κατάργησης των μνημονίων και φτάσατε στο σημείο όχι μόνο να τα υλοποιείται αλλά και να υπογράφει νέα και να τα κλάνει σημαία της αυτή την πολιτική…»

«Η κυβέρνηση που ξεκίνησε με συνθήματα κατάργησης των μνημονίων έφτασε στο σημείο όχι μόνο να τα υλοποιεί αλλά και να υπογράφει νέα και να κάνει σημαία της αυτή την πολιτική» ανέφερε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει «Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις ετοίμαζαν μπαράζ μέτρων επιχειρούσαν Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαπλοκή λέγοντας: «Σηκώσατε υποκριτικά την σημαία κατά της διαπλοκής όμως η τροπολογία που απαλλάσσει τους μονοπωλιακούς ομίλους από τον ΕΦΚ στο φυσικό αέριο την ώρα που τσακίζετε τον λαό, τι είναι;» και πρόσθεσε « Όλα αυτά τα κάνετε στην ζούλα με εκπρόθεσμες τροπολογίες για να μην πάρει χαμπάρι ο λαός. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι εδώ. Πανταχού παρούσα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε