Πολιτική

Κουβέλης: Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε και παγίδευσε και τη χώρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για το αποκαλούμενο “success story” και από τον Φώτη Κουβέλη, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που συνεχίζεται στη Βουλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε πως η χώρα παραμένει σε κρίσιμη φάση, “βρίσκεται πάλι μπροστά στις  απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών για νέα επαχθή μέτρα, κυρίως στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και  τη φορολογία”, όπως είπε.

Αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, σημείωσε ότι “οδηγηθήκαμε όχι μόνο εξαιτίας των απαιτήσεων των δανειστών, αλλά και εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης”.

Η κυβέρνηση ευθύνεται, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, γιατί:

– εγκατέλειψε το  στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και  εφάρμοσε τη τακτική «πρώτα υλοποιώ τις δεσμεύσεις  και μετά θα διαπραγματευτώ». Αυτό σε συνδυασμό με το “success story” παρείχε στους δανειστές επιχειρήματα για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

– υποτίμησε το γεγονός ότι η παρατεταμένη ύφεση και λιτότητα θα έκανε δυσχερέστερη την ανάκαμψη. Η παραγωγική βάση υστέρησε τεχνολογικά. Η πλειονότητα του λαού εγκλωβίστηκε σε συνθήκες μόνιμης φτώχειας.

– δεν προώθησε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στο δίκαιο επιμερισμό των βαρών και θα δημιουργούσαν θετικές προϋποθέσεις δημοσιονομικής προσαρμογής.

– υποτίμησε το ρόλο της ρύθμισης του δημοσίου χρέους στην έξοδο από την κρίση και, επί της ουσίας, δεν προσπάθησε για τη διευθέτησή του.

– επεδίωξε τον τερματισμό του μνημονίου μέσω  της εξόδου στις αγορές, χωρίς τη στήριξη των εταίρων.

“Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε η ίδια, παγίδευσε και τη χώρα. Διαφήμισε το «τέλος των μνημονίων» και την έξοδο στις αγορές. Αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμνα”, κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε συναγερμό Ελλάδα και Ευρώπη για την ενεργειακή «καταιγίδα»: Το αίτημα της Αθήνας, τα αγκάθια και στη μέση ο ΕΦΚ
Η κυβέρνηση «ξεκλειδώνει» δημοσιονομικές εφεδρείες για πετρέλαιο θέρμανσης, οριζόντια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, επαναφορά του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, αλλά και επέκταση της επιδότησης στο Diesel
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125