Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρέτσος για τον… χαμό στο Σύνταγμα: “Ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα”

Σύνταγμα
Φωτογραφία: Intime

Το Σύνταγμα μετετράπη σε πεδίο μάχης για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας “Born to be murdered” και ο Λευτέρης Κρέτσος αναφέρεται στις… ελπίδες για το μέλλον.

«Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα», σχολίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered» σήμερα, στο Σύνταγμα.

Οι δηλώσεις για τα γυρίσματα στο Σύνταγμα

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κρέτσου έχει ως εξής: «Είναι ένα πραγματικό σκηνικό Χόλιγουντ. Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα:

ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο αναπτυξιακά, φορολογικά και άλλα κίνητρα επιδότησης παραγωγής, αλλά έχει και την ικανότητα, επειδή ακριβώς μπορούν να συνεργάζονται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς -από τον δήμο της Αθήνας, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το υπουργείο Υποδομών, την τοπική επιχειρηματική κοινότητα-, ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ότι πραγματικά, μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου και απαιτητικού κινηματογραφικού γυρίσματος».

Σημειώνεται, ότι το Σύνταγμα (η πλατεία και οι γύρω δρόμοι) θα παραμείνουν κλειστοί και δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε αυτοκίνητα και πεζούς, μέχρι τις 18:00.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020, και τα γυρίσματά της θα γίνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις