Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρέτσος: Όσοι έχουν στοιχεία για την ΕΡΤ να πάνε στον εισαγγελέα

Κρέτσος: Όσοι έχουν στοιχεία για την ΕΡΤ να πάνε στον εισαγγελέα
photo eurokinissi

Με το ποιοτικό βάθος του πολυδιάστατου προγράμματος της ΕΡΤ απάντησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος στις καταγγελίες και τις φίλια πυρά που υπάρχουν στο χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απέδωσε τον «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί σε πολιτική εκμετάλλευση και νοσταλγούς του «μαύρου».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος ,απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ,υποστήριξε ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να γίνεται σάκος του μποξ γιατί αυτό κάνει κακό στο brand name της δημόσιας τηλεόρασης και απαντώντας στα περί οσμών σκανδάλων προέτρεψε όποιον έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα.

Ο κ. Κρέτσος μίλησε για «χτυπήματα κάτω από την ζώνη…» για κάποιους «που επιδιώκουν να αλλάξουν την ατζέντα» για «ορισμένους που θέλουν συρρικνωμένη και κλειστή ΕΡΤ, μια δημόσια τηλεόραση που να είναι ένα φθηνό παρακολούθημα της ιδιωτικής τηλεόρασης» αλλά όπως είπε «δεν θα τους περάσει…»

Υποστήριξε ότι η «η ΕΡΤ από τότε που στάθηκε στα πόδια της κέρδισε μάχες» ότι αυτή «η ΕΡΤ ενοχλεί κάποιου» ότι «το αποτέλεσμά της μιλάει από μόνο του»

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος εστίασε στο ποιοτικό πρόγραμμα που προσφέρει η ΕΡΤ και μάλιστα όταν έχει το χαμηλότερο ανταποδοτικό τέλος σε όλη την Ευρώπη. Είναι,είπε, πρώτη σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, έχει πλούσιο πρόγραμμα μυθοπλασίας, βραβευμένες σειρές , ένα πολύ μεγάλο αθλητικό πρόγραμμα, στηρίζει την τέχνη και τον πολιτισμό αλλά είναι και το μόνο free to air Κανάλι που στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο …

Παράλληλα ο Υφυπουργός σημείωσε ότι η ΕΡΤ έχει πετύχει όλα αυτά έχοντας κατά 50% λιγότερο προσωπικό από ότι είχε το 2008. Ενώ για τις αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών, που ήταν και αυτό που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ο κ. Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε ότι το κόστος τους είναι 42% το λεπτό μετάδοσης από ότι ήταν επί ΝΕΡΙΤ.

Σε ότι αφορά τη διάρθρωση του προγράμματος της ΕΡΤ, ο Υφυπουργός είπε ότι αφιερώνει 13% του τηλεοπτικού της χρόνους σε δελτία και 21% σε εκπομπές και επικαιρότητας, όταν επί ΝΕΡΙΤ το 10% σε αθλητικές μεταδόσεις και 56% σε ποιοτικό πρόγραμμα.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος μάλιστα είχε βολές και για την αντιπολίτευση σε σχέση με τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα που έχει πάρει της Σούπερ Λίνγκ λέγοντας ότι σύμφωνα με μελέτη η Σούπερ Λιγκ προσφέρει 2,3 δισ. στο ΑΕΠ, 550 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό ετησίως και πάνω από 40.000 εργασίας. Οι μεταδόσεις της Σούπερ Λίνγκ επίσης,τόνισε, φέρνουν καλύτερη τηλεθέαση καλύτερη, ειδικά σε νεανικά και ανδρικά κοινά και πρόσθεσε «η αντιπολίτευση θα πρέπει να μας πει αν θεωρεί ότι κακώς η ΕΡΤ πήρε δικαιώματα 7 ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, η αντιπολίτευση θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη και ευθεία θέση και όχι μέσω των ιστοσελίδων και των εντύπων που κ. Μαρινάκη…»

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος παράλληλα προανήγγειλε ότι προγραμματίζεται να υπάρξουν νέα πρότζεκτ, όπως η δημιουργία ενός νέου αθλητικού Καναλιού το ΕΡΤ ΣΠΟΡΤΣ, δύο ακόμα θυγατρικές, προώθηση τεχνολογιών και η ΕΡΤ προντάκσιονς.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος πάντως από την πλευρά του παρατήρησε στον Υφυπουργό, ότι “η συζήτηση που έχει ανοίξει και μάλιστα από εσωκομματικά σας στελέχη που έχουν τοποθετηθεί στην διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά και από το ιστορικό σας στέλεχος και πρώην υπουργό Νίκο Φίλη, δεν έχει να κάνει με το βάθος μόνο του προγράμματος της ΕΡΤ αλλά με αναθέσεις που γίνονται και οσμές σκανδάλων”.

Και όπως του είπε, το “να έρχεστε σήμερα και να λέτε ότι όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα δεν είναι λάθος αλλά αυτό δεν σας απαλλάσσει από τα εποπτικά καθήκοντά σας να καλέσετε διοίκηση να σας δώσει εξηγήσεις και μετά εσείς να έρθετε εδώ στο κοινοβούλιο και να μας πείτε τις σας είπαν. Στέκουν τα επιχειρήματα που σας έδωσαν ; Τα λένε αυτοί επειδή έτσι τους κατέβηκε; Ή υπάρχουν ζητήματα και μάλιστα όταν αυτοί που λένε αυτά που λένε είναι κομματικά και κυβερνητικά σας στελέχη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις