Πολιτική

Κρέτσος: Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελεί ρήξη με το “βαρύ” παρελθόν

Για ένα κυβερνητικό σχήμα με πλεονεκτήματα έκανε λόγο ο Λευτέρης Κρέτσος, σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Όπως είπε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αυτά είναι «το πλεονέκτημα της τομής, της ρήξης μ' ένα βαρύ παρελθόν, που οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από αυτό, και ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της συνέχειας».

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο κ. Κρέτσος τόνισε πως «με το τέλος της εποχής των μνημονίων είμαστε υποχρεωμένοι να χαράξουμε μια νέα κατεύθυνση, απελευθερωμένοι από τα βάρη που κουβαλούσε στο παρελθόν η χώρα».

Σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, εάν το τέλος των μνημονίων μεταφράζεται στο τέλος της ανασφάλειας, στο άνοιγμα της αγοράς, στην κανονική καταβολή του μισθού του, στην εύρεση μιας θέσης εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει ότι σε λίγες ημέρες το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των δικαιούχων και κατόπιν αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για να απονεμηθούν οριστικά και αμετάκλητα οι άδειες.

Αναφορικά με την οπτικοακουστική βιομηχανία, ο κ. Κρέτσος τονίζει ότι ήρθε η ώρα «να εξαγάγουμε ποιοτική ελληνική μυθοπλασία και να φέρουμε επενδύσεις από το εξωτερικό, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και το ταλέντο που έχουμε. Στο πεδίο αυτό η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά έλειπαν τα κίνητρα παραγωγής και το ρυθμιστικό πλαίσιο που καταπολεμά τη γραφειοκρατία».

Δηλώνει, τέλος, ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί δεκαπέντε αιτήσεις για οπτικοακουστικές παραγωγές από το εξωτερικό, έχουν ήδη εγκριθεί έξι από αυτές και εννέα ακόμη βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 13
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4