Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρίση… αυτοκριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα λάθη σε ΠτΔ και ψήφο αποδήμων

Κρίση… αυτοκριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα λάθη σε ΠτΔ και ψήφο αποδήμων

Στην έναρξη μιας πιο άμεσης και σκληρής αντιπολιτευτικής τακτικής με αιχμή την καθημερινότητα του πολίτη αναμένεται να αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα (21.01.2020) το μεσημέρι στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του που γίνεται με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η θετική ψήφος που θα δώσει αύριο στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι ίσως η τελευταία συναινετική κίνηση που θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πρέπει να το πάρουν… αλλιώς.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σε κρίση… αυτοκριτικής λένε ότι η τακτική που ακολούθησαν  σε κάποια θέματα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ ό,τι περίμεναν, ενώ επισημαίνουν ότι κάποιες φορές έδειξαν μειωμένα αντανακλαστικά σε κορυφαία θέματα της επικαιρότητας.

Click4more Δημοσκόπηση: Φοβούνται “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία οι Έλληνες!

Αναφέρονται, για παράδειγμα, στο θέμα της ψήφου των ομογενών και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι και στα δυο αυτά θέματα η τακτική που ακολούθησαν ήταν λάθος. Για το μεν πρώτο, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούσαν ότι το ΚΚΕ δεν θα ψήφιζε την αλλαγή του εκλογικού νόμου και άρα δεν θα προχωρούσε το σχετικό νομοσχέδιο –ενώ τελικά ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτές όλες τις προτάσεις των κομμάτων με αποτέλεσμα να περάσει με μεγάλη πλειοψηφία.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε σχετικά νωρίς –όταν είδε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο- να έχει καταθέσει πρόταση με προσωπικότητα από την κεντροαριστερά και να μην αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον πρωθυπουργό.

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας

Την ίδια στιγμή ωστόσο οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για τους πρώτους σοβαρούς τριγμούς μέσα στην κυβέρνηση, με αφορμή τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό αλλά και τα εργασιακά.

Θεωρούν δηλαδή ότι για πρώτη φορά μετά από τις εκλογές του Ιουλίου αρχίζουν να διαφαίνονται τα πρώτα προβλήματα μέσα στην κυβέρνηση, προβλήματα με ιδιαίτερη δυσκολία, τα οποία η κυβέρνηση είχε υποτιμήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει σήμερα από τους βουλευτές του να βγουν στην κοινωνία  αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν πολλά από τα οποία ακόμα δεν έχουν γίνει αντιληπτά από τους πολίτες.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί με παραδείγματα σε όσα έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση λέγοντας: «Θα σας θυμίσω τα πιο κραυγαλέα γεγονότα μέχρι σήμερα που αποδεικνύουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι τα περί «αριστείας» ήταν άλλη μια συνειδητή προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη προεκλογικά να εξαπατήσουν τους πολίτες υφαρπάζοντας την ψήφο τους» αναμένεται να πει ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

«- Ο κ. Τσουβάλας που, ως αρχηγός της ΕΛΑΣ, είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, διορίζεται από τον κ. Μητσοτάκη Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης!

– Ο κ. Μητσοτάκης, παρόλο που στην Βουλή είχε δηλώσει το αντίθετο, αλλάζει εκ των υστέρων το νόμο για την ΕΥΠ προκειμένου ο εκλεχτός του για την ηγεσία της, κ. Κοντολέον, να μην αντιμετωπίσει κώλυμα εξαιτίας της έλλειψης πτυχίου του.

– Ο νόμος για το δήθεν επιτελικό κράτος, έφερε την «αριστεία» στα μέτρα της ΝΔ απαλλάσσοντας τους μετακλητούς από την μέχρι τότε υποχρέωση του… πτυχίου. Μετά, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι η μόρφωση δεν αποτελεί προϋπόθεση αριστείας!

– Καρατόμησαν μέσα σε μια νύχτα τους διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους με αξιοκρατικά κριτήρια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να τοποθετήσουν κομματικούς εγκάθετους,  που δεν δίστασαν να ομολογήσουν ακόμα και παζάρια με την ηγεσία για να εξασφαλίσουν τη θέση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του κ. Πατέρα και το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

– Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Διαματάρης, εμφάνιζε ανύπαρκτο πτυχίο στο βιογραφικό και ο κ. Μητσοτάκης τον κάλυπτε μέχρι να αποκαλυφθούν και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ενώ, ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Στεφανής βάφτιζε το σεμινάριο μεταπτυχιακό τίτλο.

– Αντιγράφοντας όλες τις συνταγές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία επανέφεραν  στα επίπεδα του 2009 τις αποδοχές (εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων της ΔΕΗ και δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε γενικούς διευθυντές και διευθυντές της εταιρείας.

– Αφού τακτοποίησαν τα γαλάζια “golden boys”, είπαν να τακτοποιήσουν και τους “χρυσούς παππούδες” με φωτογραφική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Ασφαλιστικό, προκειμένου να μπορούν να εργάζονται στο Δημόσιο συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνοντας και μισθό και σύνταξη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις