Πολιτική

Κρίση στην Ένωση Κεντρώων – Ο βουλευτής Σαρίδης ψηφίζει τον προϋπολογισμό – Αν φύγει διαλύεται η Κ.Ο.

Βόμβες του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο βουλευτής το Βασίλη Λεβέντη είπε ότι θα υπεψηφίσει. Αν αποχωρήσει ή διαγραφεί τότε η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων παύει να υφίσταται.

Την πόρτα εξόδου από την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, φαίνεται ότι άνοιξε σήμερα ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης που οι σχέσεις του εδώ και μήνες είναι παγωμένες με τον  πρόεδρο του κόμματος και την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Γιάννης Σαρίδης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, μια ψήφο που επέχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Νωρίτερα πάντως σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής  και την «Πρώτη Ανάγνωση» είχε αναφέρει ότι εμμένει στην θέση του και δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των  Πρεσπών, όταν αυτή θα έρθει στην Βουλή.

Ο κ. Γιάννης Σαρίδης σε ότι αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού είπε πως εφέτος είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τρεις λόγοι για να μην καταψηφίσω τον προϋπολογισμό. Είναι ότι είναι γραμμένος από Έλληνες. Ότι δίνει έστω και ψίχουλα αποκαθιστά αδικίες. Οι τόνοι της ομιλίας του πάντως ήταν τόνοι αποχαιρετισμού με πολλά ευχαριστώ και μια διακήρυξη ότι παραμένει προσηλωμένος στο κέντρο.

Πηγές από την Ένωση Κεντρώων όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση του Γιάννη Σαρίδη, είπαν «ουδέν σχόλιον». Μάλιστα σημείωσαν με νόημα ότι αφήνουν σ’ εκείνον την απόφαση αν θα είναι ο άνθρωπος που θα διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας – Στον «αέρα» το κόμμα
«Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, στο Έκτακτο Συνέδριο που συγκαλώ, θα πάρουμε όλοι μαζί την απόφαση για το μέλλον του Κινήματος Δημοκρατίας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
20
Φλωρίδης: Το πολιτικό σύστημα μεταφέρει τις αδυναμίες τους στη Δικαιοσύνη, προκαλώντας απαξίωση και πλήγμα στη Δημοκρατία
Η γενική συνέλευση εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο οι εισαγγελείς «καταδικάζουν κάθε προσπάθεια απαξίωσης και στοχοποίησης των εισαγγελικών λειτουργών, με αφορμή τους χειρισμούς τους σε συγκεκριμένες υποθέσεις»
Γιώργος Φλωρίδης