Πολιτική

Κρίση στην Ένωση Κεντρώων – Ο βουλευτής Σαρίδης ψηφίζει τον προϋπολογισμό – Αν φύγει διαλύεται η Κ.Ο.

Βόμβες του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο βουλευτής το Βασίλη Λεβέντη είπε ότι θα υπεψηφίσει. Αν αποχωρήσει ή διαγραφεί τότε η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων παύει να υφίσταται.

Την πόρτα εξόδου από την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, φαίνεται ότι άνοιξε σήμερα ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης που οι σχέσεις του εδώ και μήνες είναι παγωμένες με τον  πρόεδρο του κόμματος και την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Γιάννης Σαρίδης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, μια ψήφο που επέχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Νωρίτερα πάντως σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής  και την «Πρώτη Ανάγνωση» είχε αναφέρει ότι εμμένει στην θέση του και δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των  Πρεσπών, όταν αυτή θα έρθει στην Βουλή.

Ο κ. Γιάννης Σαρίδης σε ότι αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού είπε πως εφέτος είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τρεις λόγοι για να μην καταψηφίσω τον προϋπολογισμό. Είναι ότι είναι γραμμένος από Έλληνες. Ότι δίνει έστω και ψίχουλα αποκαθιστά αδικίες. Οι τόνοι της ομιλίας του πάντως ήταν τόνοι αποχαιρετισμού με πολλά ευχαριστώ και μια διακήρυξη ότι παραμένει προσηλωμένος στο κέντρο.

Πηγές από την Ένωση Κεντρώων όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση του Γιάννη Σαρίδη, είπαν «ουδέν σχόλιον». Μάλιστα σημείωσαν με νόημα ότι αφήνουν σ’ εκείνον την απόφαση αν θα είναι ο άνθρωπος που θα διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 84
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης