Πολιτική

Κριτική Ξυδάκη για τις παραλίες της Μυκόνου – “Ελλιπής έλεγχος και διαρκής ατιμωρησία”

Άμεσα μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η κατάσταση στις παραλίες της Μυκόνου αλλά και της υπόλοιπης χώρας ζητά ο Νίκος Ξυδάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε παραλίες που παραχωρούνται σε ιδιώτες για επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Ξυδάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας πως τα τελευταία χρόνια στις παραλίες της Μυκόνου διαπράττονται πολλαπλές και συστηματικές παρανομίες από ορισμένους επιχειρηματίες στους οποίους έχει χορηγηθεί, βάσει της νομοθεσίας, δικαίωμα απλής χρήσης.

Επισημάνει ότι οι παρανομίες αυτές αφορούν αυθαίρετες κατασκευές που δεν απομακρύνονται το χειμώνα, υπερβάσεις του ποσοστού της παραχωρούμενης έκτασης στον αιγιαλό, παραβίαση των διατάξεων περί επιτρεπόμενου ορίου έντασης ήχου και φωτισμού κ.ά.

“Ατιμωρησία και έλεγχοι… κατόπιν εορτής”

Σημειώνει επίσης ότι οι έλεγχοι φαίνεται «σε πολλές περιπτώσεις να είναι πλημμελείς ή γίνονται συστηματικά κατόπιν εορτής (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο!), ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες για καθεστώς διαρκούς ατιμωρησίας είτε με ευθύνη των υπηρεσιών είτε εμμέσως, πχ. με πλασματική αλλαγή στοιχείων της επιχείρησης και άλλες μεθόδους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα γίνεται επιπλέον καταστρατήγηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που προβλέπουν εξαιρέσεις από την εκμετάλλευση συγκεκριμένων παραλιών με τεκμήριο το εξαιρετικό φυσικό ή/και το υψηλού ενδιαφέροντος αρχαιολογικό περιβάλλον».

Ο κ. Ξυδάκης ρωτά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ποιες ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες θα κάνει για να υπάρξει πρόοδος στο θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για θάνατο Βάγιας Νέστορα: «Τραγικό θύμα μιας τρομοκρατικής ενέργειας, που πλέον είναι και δολοφονική»
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην πολιτική δολοφονική βία να συνεχίσει να αφαιρεί ζωές, να τραυματίζει, να απειλεί και να καταστρέφει», ανέφερε μεταξύ άλλων
Κωνσταντινος Τασούλας
Μπακογιάννη για το θάνατο της Βάγιας Νέστορα: Το μυαλό σκοτεινιάζει και η θλίψη μπερδεύεται με την οργή, το γνωρίζω δυστυχώς καλά αυτό το συναίσθημα
Η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζει την ελπίδα της «η ελληνική αστυνομία να βρει τους ενόχους για να τιμωρηθούν όπως πρέπει»
Ντορα Μπακογιάννη
Ανδρουλάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: Οι δολοφόνοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα, μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
Νίκος Ανδρουλάκης