Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ξαφά για Wikileaks: Η στάση της κυβέρνησης βάζει σε κίνδυνο τη χώρα

Ξαφά για Wikileaks: Η στάση της κυβέρνησης βάζει σε κίνδυνο τη χώρα

Επικριτική απέναντι στην κυβέρνηση για την στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα στις αποκαλύψεις του Wikileaks για το ΔΝΤ εμφανίστηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

«Η στάση της κυβέρνηση προς το ΔΝΤ εκθέτει ανεπανόρθωτα σε κίνδυνο τη χώρα» είπε η κα Ξαφά και υποστήριξε πως υπάρχει παρερμηνεία της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Μάλιστα, πρόσθεσε πως το ΔΝΤ επιχειρηματολογεί υπέρ της Ελλάδας καθώς τα στελέχη του λένε πως θέλουν να ζητήσουν σημαντική ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους.

«Συγχρόνως τα στελέχη του Ταμείου εξέφρασαν ανησυχία για την αξιολόγηση μέχρι να βρεθεί η Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας που θα συμβεί τον Ιούνιο οπότε και λήγει ένα ομόλογο» είπε επίσης η κα Ξαφά και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι κάνει για εσωτερική κατανάλωση υπερθεματίζοντας και διαστρεβλώνοντας το θέμα.

Τέλος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πιεστεί να λάβει νέα μέτρα και προέβλεψε πως οι Γερμανοί θα υποχωρήσουν και θα δώσουν ελάφρυνση χρέους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε