Πολιτική

Ξανά αρχηγός κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης

Μετά τις παραιτήσεις, τις καραμπόλες και τις νέες ορκωμοσίες βουλευτών, το Ποτάμι βρίσκεται πάλι με 5 βουλευτές, που συνιστούν ΚΟ υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις νέοι βουλευτές ορκίζονται το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας. Πρόκειται για την Ζωή Ράπτη η οποία καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος, λόγω υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που καταλαμβάνει την έδρα της ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία ομοίως έχει υποβάλει παραίτηση καθώς κατέρχεται υποψήφια στις ευρωεκλογές και ο Νίκος Νυφούδης που καταλαμβάνει την έδρα της Αικατερίνης Μάρκου για τους ίδιους λόγους.

Ενόψει της ορκωμοσίας του κ. Νυφούδη, ο πρόεδρος της Βουλής έχει απευθύνει ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το ενδεχόμενο να ανασυσταθεί η ΚΟ του Ποταμιού καθώς, μετά την ορκωμοσία της κ. Αντιγόνης Λυμπεράκη, οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το Ποτάμι θα ανέρχονται σε πέντε.

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της ημέρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας ορίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 7
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία
«Tα έργα συνδεσιμότητας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι των διαφορών που ενδεχομένως έχουμε για περιοχές όπου δεν έχει γίνει οριοθέτηση»
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία 33