Πολιτική

Ξανά αρχηγός κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης

Μετά τις παραιτήσεις, τις καραμπόλες και τις νέες ορκωμοσίες βουλευτών, το Ποτάμι βρίσκεται πάλι με 5 βουλευτές, που συνιστούν ΚΟ υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις νέοι βουλευτές ορκίζονται το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας. Πρόκειται για την Ζωή Ράπτη η οποία καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος, λόγω υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που καταλαμβάνει την έδρα της ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία ομοίως έχει υποβάλει παραίτηση καθώς κατέρχεται υποψήφια στις ευρωεκλογές και ο Νίκος Νυφούδης που καταλαμβάνει την έδρα της Αικατερίνης Μάρκου για τους ίδιους λόγους.

Ενόψει της ορκωμοσίας του κ. Νυφούδη, ο πρόεδρος της Βουλής έχει απευθύνει ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το ενδεχόμενο να ανασυσταθεί η ΚΟ του Ποταμιού καθώς, μετά την ορκωμοσία της κ. Αντιγόνης Λυμπεράκη, οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το Ποτάμι θα ανέρχονται σε πέντε.

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της ημέρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας ορίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 9
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 6
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα