Πολιτική

Ξεκάθαρος ο Παππάς! “Οι αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις θα εφαρμοστούν”

«Έχουν δοθεί οι απαντήσεις στο θέμα» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός το μέγεθος της καταστροφής στο μέτωπο των πυρκαγιών, τη νύχτα της σύσκεψης στο κέντρο της Πυροσβεστικής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παππάς χαρακτήρισε την υπόθεση “μη θέμα” μιας και υπήρξε ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Είπε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε με ευθύνη το ζήτημα και δεν κατανοεί τη μεγιστοποίησή του. «Οι νεκροί είναι κομμάτι της εθνικής μας οδύνης, έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών και αυτού του είδους η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε, κλείνοντας το θέμα.

Ο Παππάς για το αν έγιναν λάθη στις φονικές πυρκαγιές

Απαντώντας για το αν έγιναν λάθη ή όχι στο μέτωπο των πυρκαγιών, είπε ότι τα αίτια για την καταστροφή είναι βαθιά και πάνε πίσω στον χρόνο. «Νομίζω ότι αν κανείς πει ότι έγιναν όλα ολόσωστα και κατά τα προβλεπόμενα δεν είναι ακριβές» πρόσθεσε. Χαρακτήρισε σπάνιο το φαινόμενο, κατά το οποίο υπήρξαν 11 μποφόρ στη στεριά, σημειώνοντας ότι αυτού του είδους οι φλόγες δεν ήταν εύκολο να αναχαιτιστούν.

“Η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα με τα αυθαίρετα”

Για τις περιπτώσεις λάθους δόμησης και την κατεδάφιση αυθαιρέτων, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε ειλημμένες αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «θα λύσει το πρόβλημα».

[read4more]

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πριν τη δημοσίευση των δασικών χαρτών υπήρξαν πολιτικοί που έλεγαν να εξαιρεθούν συγκεκριμένες περιοχές και εκεί υπήρχε και το Μάτι.

«Εδώ πρέπει να υπάρξουν μεγάλες τομές» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «και ως πολιτικό σύστημα, και ως αυτοδιοίκηση και ως κοινωνία των πολιτών». Επισήμανε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν ωριμότητα στο θέμα για να γίνουν οι απαραίτητες τομές.

«Είμαστε σε μια πολιτική στιγμή με μία μεγάλη οδύνη που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και στη στιγμή της μεγάλης συνειδητοποίησης και καμία πολιτική δύναμη δεν πρέπει να βάλει πλάτη σε τέτοιες παρανομίες, να μην εργαλοιοποιηθεί το ζήτημα από κανέναν και να πάμε συντεταγμένα στην επόμενη μέρα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μιλώντας για το πολιτικό κόστος. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που ανάρτησε πρώτη τους δασικούς χάρτες, που ολοκληρώνει το κτηματολόγιο και «εδώ πέρα θα κριθούμε και εμείς για το πόσο γρήγορα και αποφασιστικά θα προχωρήσουμε. Ούτε για εμάς υπάρχουν δικαιολογίες για την γραφειοκρατία και οφείλουμε να βρούμε όλα τα νομικά εργαλεία» σχολίασε ο Ν. Παππάς. «Οι αποφάσεις των κατεδαφίσεων θα εφαρμοστούν» είπε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο τέτοιων αποφάσεων, η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει εσωκομματικό πρόβλημα. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι μέσα από αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα θα υπάρξει ωρίμανση των πολιτικών δυνάμεων και θα «πάμε στις τομές που πρέπει να γίνουν και θεσμικά».

Ο ανασχηματισμός και η “καθαρή έξοδος”

Δεν θέλησε να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, επισημαίνοντας ότι η αυτοκριτική έγινε στο υπουργικό συμβούλιο και από τα χείλη του πρωθυπουργού. Επίσης, είπε, ότι υπήρξαν συγκεκριμένες αλλαγές και μετακινήσεις που αποτύπωσαν αυτό το πράγμα.

Απαντώντας για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν θα σταματήσουν όλες οι δυσκολίες αυτόματα, αλλά αυτό που θα δει έμπρακτα ο κόσμος είναι ότι θα αυξηθούν οι δυνατότητες άσκησης πολιτικής. Η οικονομία μας είναι τακτοποιημένη, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, και υπάρχουν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα εξελιχθούν το φθινόπωρο. Ανέφερε ότι υπήρξαν κατηγορίες πολιτών που είδαν αλλαγές και πριν από την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, αλλά τώρα με την ολοκλήρωσή τους «θα πάμε σε ένα πακέτο ρυθμίσεων που θα αποτυπώνουν τη νέα κατάσταση» και αναφέρθηκε σε δρομολογούμενες φοροαπαλλαγές, αύξηση κατώτατου μισθού κλπ.

nikospappas

Τέλος, σημείωσε ότι είμαστε μακριά από το ενδεχόμενο μιας δημοσιονομικής χαλάρωσης που θα έβαζε σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας συνολικά.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Ν. Παππάς είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο ως ένα σήμα επανάκαμψης της οικονομίας.

Τέλος, σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ και τις αναταράξεις που προκάλεσε, εκτίμησε ότι η πάροδος του χρόνου θα δώσει τη δυνατότητα και σε όσους πιστεύουν ότι η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία, να πειστούν, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη Βουλή έχει την πλειοψηφία για να την επικυρώσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 123
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 17
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα