Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξένη Δημητρίου: «Δεν δέχθηκα παρεμβάσεις από τον Παπαγγελόπουλο»

Ξένη Δημητρίου: «Δεν δέχθηκα παρεμβάσεις από τον Παπαγγελόπουλο»
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου, πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στο Ειδικό Δικαστηρίου, με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ουδέποτε δέχθηκε παρέμβαση στο έργο της από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώ πρόσθεσε ότι δεν της είχε αναφερθεί κάτι ούτε από την Ελένη Ράικου ούτε από τον Παναγιώτη Αθανασίου, οι οποίοι βρίσκονταν τότε στις θέσεις της Εισαγγελέως Διαφθοράς και του Οικονομικού Εισαγγελέα αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Δημητρίου είχε πως εάν είχαν μιλήσει τότε, οι κυρίες Ράικου και Τσατάνη θα είχε ψαχθεί το θέμα.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε τις σχέσεις του εισαγγελέα Αθανασίου με τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Όλα έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο. Από εκεί γνωρίζω.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι εννοούσε η κ. Ραικου όταν έλεγε ότι δεν είχε θεσμική προστασία να σας καταγγείλει τον Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Είχε από μένα την αμέριστη συμπαράσταση, ήξερε ότι ήθελα να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν θεώρησα ότι μπορεί να εννοούσε εμένα. Εξεπλάγην

Συνήγορος υπεράσπισης: Εμπόδια στην έρευνα που διεξήγαγε η κ. Τουλουπάκη υπήρχαν;

Μάρτυρας: Πάρα πολλά, είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της, χρειάζονταν να αφήνεις τη δουλειά σου δηλαδή και να ασχολείσαι με αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω πόσες εξηγήσεις έχει δώσει. Εγώ απορούσα με την αντοχή τους.

Η μάρτυρας μάλιστα κατέθεσε ότι δεν είχε καμία κομματική ταυτότητα και υποστήριξε πως επιλέχθηκε για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ενδεχομένως λόγω του έργου της και των δράσεων της στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, με τα ανήλικα, τις οποίες γνώριζε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Η κυρία Δημητρίου μάλιστα είπε πως η περιβόητη επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου, κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο γραφείο της, πριν τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis, δεν είχε σχέση με την υπόθεση και είχε προγραμματιστεί ημέρες πριν. «Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κ. Τουλουπάκη» κατέθεσε η κυρία Δημητρίου.

Το Ειδικό Δικαστήριο συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις