Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξεσπάθωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον εκλογικό νόμο – Θα τον αλλάξει ξανά η Νέα Δημοκρατία

Ξεσπάθωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον εκλογικό νόμο – Θα τον αλλάξει ξανά η Νέα Δημοκρατία

«Κανένα εκλογικό σύστημα δεν μπορεί να ανακόψει τη βούληση του λαού» ήταν το μήνυμα που έστειλε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής καλώντας τους να σκεφτούν εάν πιστεύουν ότι η χώρα θα μπορεί να κυβερνηθεί εάν την επομένη των εκλογών υπάρξει κυβερνητικών συνασπισμός 3 ή 4 κομμάτων.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιιάννη, μιλώντας στο νομοσχέδιο με τις αλλαγές του εκλογικού νόμου που φέρνει η Κυβέρνηση ρώτησε ευθέως την συγκυβέρνηση « γιατί δεν δίνετε μια απάντηση για το μαύρο χρήμα στην πολιτική, και την κατάτμιση των περιφερειών Γιατί δεν φέρατε την ψήφο των ομογενών; Ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που αρνείστε σε Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν;» και πρόσθεσε ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία εκδηλώνεται τώρα γιατι βλέπετε πως «έρχεται η ΝΔ στην εξουσία και θέλετε να την εμποδίσετε. Αυτό είναι που σας ενδαφέρει αλλά να ξέρετε πως δεν υπάρχει κανένα εκλογικό σύστημα το οποίο να μπορεί να σταματήσει τη βούληση του ελληνικού λαού.

Προανήγγειλε πως η Νέα Δημοκρατία όταν αναλάβει την εξουσία θα ξεκινήσει διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αναλογική εκπροσώπηση και τη κυβερνησιμότητα της χώρας.

Τάχθηκε υπέρ των μονοεδρικών περιφερειών, γιατί όπως είπε με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καλύτερη επικοινωνία των πολιτικών με το λαό χωρίς τη διαμεσολάβηση των μέσων ενημέρωσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε