Πολιτική

Ξέχασαν για λίγο τις κόντρες στη Νέα Δημοκρατία – Διαφωνούν για το πολυνομοσχέδιο

Το θετικό κλίμα που διατυπώθηκε στη συνάντηση των τεσσάρων μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξ΄αρχής φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση που θα κρατούσε η ΝΔ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από μια ενδελεχή ενημέρωση, επί των βασικών άρθρων από τους αρμόδιους βουλευτές, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης που εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως η ΝΔ πρέπει συνολικά να απορρίψει όλα τα άρθρα. “Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Και ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική, αλλά άφησε ανοιχτό να στηριχθούν συγκεκριμένα μέτρα που φέρνουν ανάπτυξη, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι 90% φόροι και καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τζιτζικώστας, έκανε λόγο για ένα καταστροφικό επτάμηνο, στο οποίο η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε χειρότερη από την ίδια την κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το μνημόνιο αυτό εκφράζει απόλυτα τον κύριο Τσίπρα καθώς , όπως είπε, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδεοληψιών του. “Ο κ. Τσίπρας εκφράζει ξεκάθαρο το παλιό. Και η λογική του είναι να συντηρήσει ένα κομματικό κράτος το οποίο πνίγει τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, αφανίζει το δικαίωμα των νέων για δουλειά, διαλύει τη δυνατότητα για κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Tο 90% των μέτρων, είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις 10% είναι οι αλλαγές και οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Η απόγνωση, η φτώχεια του κόσμου ήταν για εκείνον το σκαλοπάτι για την εξουσία”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη που έχει μπροστά της. Όπως είπε, η ΝΔ θα πρέπει το επόμενο διάστημα, να υποστηρίζει μόνο όσα είναι χρήσιμα για τη χώρα και τους συμπολίτες και όσα μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτυξιακή λογική που υπηρετεί η ΝΔ και με τα οποία συμφωνεί.

“Είμαστε υπέρ της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε κάθε σωστή διαρθρωτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Όπου κι αν δίνει η παράταξη τη μάχη, θα τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα” κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το θέμα των εκλογών και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί θέλησαν να θέσουν οι κκ. Καράογλου, Σαλμάς και Χατζηδάκης, όμως ο κ. Μεϊμαράκης, έσπευσε να παρέμβει για να μην διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυγερινός τρολάρει την Καρυστιανού ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Από την «υφαρπαγή» στην… «απαγωγή» της ηγεσίας
Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος καταγγέλλει «εσωτερική άλωση», ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της απαντά με σαρκαστικό βίντεο, ενώ η Κατερίνα Μουτσάτσου, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Τάκης Κοτσόργιος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα
Μαρία Καρυστιανού και Θανάσης Αυγερινός
Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών»
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών
Κασσελάκης, πυροσβέστες, Βίλλια
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό μηχανισμό αναστολής ασύλου εν μέσω της κρίσης στη Θέουτα
Ο Θάνος Πλεύρης παρουσίασε στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών την ελληνική πρόταση για έκτακτη αναστολή του ασύλου σε περιπτώσεις εργαλειοποίησης μαζικών μεταναστευτικών ροών, με φόντο τις εξελίξεις στη Θέουτα
Μετανάστες, Κρήτη