Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξυδάκης: Προαναγγελία… διαζυγίου με τους ΑΝΕΛ;

ΑΝΕΛ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Ξυδάκης, σχετικά με την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Περισσότερα από τρία χρόνια μετρά ήδη η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μια σχέση που… επανεπιβεβαιώθηκε μετά και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Μια σχέση που είναι αποτελεσματική όσον αφορά στο ζήτημα των… στεγανών, αφού οι δύσκολες αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι πολλές και οι… απώλειες όχι.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια… αύξηση στα ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Σε αυτή την αύξηση αναφέρθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, “βγάζοντας” είδηση!

Να το… ξαναδούμε λέει ο Ξυδάκης!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη του στον ραδιόφωνο του 24/7 στους 88,6. Και υποστήριξε το εξής: «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει δώσει αποτελέσματα, αλλά μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα».

Ο κ. Ξυδάκης είπε ακόμη: «Η κυβέρνηση προχωράει, υπάρχουν προβλήματα, αλλά αν μπει στο τραπέζι θέμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα το δούμε. Άλλωστε η πολιτική είναι πάντα μια διαχείριση κρίσεων».

Τέλος, υποστήριξε ότι «στην πολιτική μπορούν να σκάσουν πράγματα στα χέρια σου και εκεί φαίνεται η διαχείριση και ο καπετάνιος».

Δεδομένα πρόκειται για δηλώσεις που “φουντώνουν” τα σενάρια μιας ενδεχόμενης ρήξης. Κι αυτό διότι αν αυτό το ενδεχόμενο δεν υπήρχε καν ως σκέψη, τότε η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη θα ήταν ξεκάθαρη και θα τόνιζε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο ρήξης. Τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει άλλωστε στο παρελθόν.

Ίσως η παροιμία “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά” να ταιριάζει… ταμάμ στην προκειμένη περίπτωση.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις