Πολιτική

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη: Ψάχνει προσχήματα για να δικαιολογήσει τη δημιουργία νέου κόμματος

«Το νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακόμα μια απόδειξη ότι ψάχνει διάφορα προσχήματα για να δικαιολογήσει τη φυγή του και τη δημιουργία νέου κόμματος», υποστηρίζουν «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενοι στο νέο βίντεο που ανέβασε ο Στέφανος Κασσελάκης και κάνει λόγο για επιχείρηση αλλοίωσης αποτελέσματος σχολιάζουν πως «φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την αποδοκιμασία της βάσης απέναντι στα σχέδιά του για άλλο, ανταγωνιστικό κόμμα, και χτίζει τα επιχειρήματα για την αποχώρησή του».

«Αλλά δεν μπορεί το πρωί να απειλεί με ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να προαναγγέλλει νέο κόμμα, και το μεσημέρι δήθεν να κόπτεται για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», προσθέτουν.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «τα περί δήθεν αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος επιστρέφονται ως χυδαιότητες στον εμπνευστή τους» και πως «οι εκλογές θα διεξαχθούν με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν το αντίθετο».

Επιμένει η πλευρά Κασσελάκη

Την ίδια ώρα η πλευρά Κασσελάκη επιμένει πως υπάρχουν καταγγελίες για τις λίστες των μελών με την ανακοίνωση από το γραφείο του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κατόπιν της αποστολής από το Οργανωτικό των επικυρωμένων λιστών των εγγεγραμμένων μελών στις Νομαρχιακές Επιτροπές ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη συνέδρων, έχουν υποβληθεί εκατοντάδες καταγγελίες καθώς διαπιστώνεται ότι:

– α. Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρες Οργανώσεις Μελών (ΟΜ).
– β. Έχουν εξαφανιστεί από τις λίστες δεκάδες παλιά και νέα μέλη που έχουν εγγραφεί εμπρόθεσμα, συμπεριλαμβανομένων συντονιστών και μελών συντονιστικών των ΟΜ.
– γ. Πολλά μέλη έχουν μετακινηθεί χωρίς τη θέλησή τους και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση σε άλλες Ο.Μ.
– δ. Μεταγραφές μελών δεν έχουν ολοκληρωθεί παρότι τα αιτήματα κατατέθηκαν νομότυπα και εμπρόθεσμα.
– ε. Σημαντικός αριθμός Ν.Ε και Ο.Ε, μεταξύ αυτών και μεγάλες, δεν έχουν λάβει καν τις λίστες από το Οργανωτικό.

Όπως γίνεται κατανοητό, τέτοιες πρακτικές οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων μελών από τις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων και μάλιστα τόσο ως προς το εκλέγειν όσο και ως προς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Επειδή η Γραμματέας και το Οργανωτικό του κόμματος είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να διορθώσουν τα μητρώα μελών ως προς τα άνω καταγγελλόμενα, η μόνη λύση είναι η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των συνέδρων με τις επικυρωποιημένες λίστες που έχουν αποστείλει οι ΝΕ μέχρι το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΚΟΕΣ.

Διαφορετικά δυναμιτίζεται όλη η εκλογική διαδικασία και χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποκλείονται αντικαταστατικά και παράνομα με αποκλειστική ευθύνη της γραφειοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
25η Μαρτίου: Μηνύματα ενότητας, άμυνας και ιστορικής συνέχειας από την πολιτική ηγεσία
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό έως τους πολιτικούς αρχηγούς, η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας συνδέθηκε με την ανάγκη εθνικής συνοχής, ισχυρής αποτρεπτικής ισχύος και προσήλωσης στις αξίες της δημοκρατίας
Παρέλαση 25η Μαρτίου, πολιτική ηγεσία
Νίκος Ανδρουλάκης για 25η Μαρτίου: Χρέος μας να διατηρήσουμε τις αξίες όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 με την ανάγκη για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισχυρούς θεσμούς και ποιοτική δημοκρατία
Νίκος Ανδρουλάκης
Κωνσταντίνος Τασούλας για 25η Μαρτίου: Μονιασμένοι και με ευθύνη ας τιμήσουμε τους αγωνιστές του 1821
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την Επανάσταση γενέθλια επέτειο του νεοελληνικού κράτους, τονίζοντας τη διαχρονική της σημασία και τη σύνδεσή της με την ολοκλήρωση της εδαφικής απελευθέρωσης της χώρας
Κωνσταντίνος Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Η επένδυση στην άμυνα είναι αναγκαιότητα, όχι πολυτέλεια
Στο μήνυμά του μετά τη στρατιωτική παρέλαση, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων με την εθνική ενότητα, κάνοντας ειδική αναφορά και στον ελληνισμό της Κύπρου και της διασποράς
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης