Πολιτική

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη: Ψάχνει προσχήματα για να δικαιολογήσει τη δημιουργία νέου κόμματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακόμα μια απόδειξη ότι ψάχνει διάφορα προσχήματα για να δικαιολογήσει τη φυγή του και τη δημιουργία νέου κόμματος», υποστηρίζουν «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενοι στο νέο βίντεο που ανέβασε ο Στέφανος Κασσελάκης και κάνει λόγο για επιχείρηση αλλοίωσης αποτελέσματος σχολιάζουν πως «φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την αποδοκιμασία της βάσης απέναντι στα σχέδιά του για άλλο, ανταγωνιστικό κόμμα, και χτίζει τα επιχειρήματα για την αποχώρησή του».

«Αλλά δεν μπορεί το πρωί να απειλεί με ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να προαναγγέλλει νέο κόμμα, και το μεσημέρι δήθεν να κόπτεται για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», προσθέτουν.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «τα περί δήθεν αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος επιστρέφονται ως χυδαιότητες στον εμπνευστή τους» και πως «οι εκλογές θα διεξαχθούν με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν το αντίθετο».

Επιμένει η πλευρά Κασσελάκη

Την ίδια ώρα η πλευρά Κασσελάκη επιμένει πως υπάρχουν καταγγελίες για τις λίστες των μελών με την ανακοίνωση από το γραφείο του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κατόπιν της αποστολής από το Οργανωτικό των επικυρωμένων λιστών των εγγεγραμμένων μελών στις Νομαρχιακές Επιτροπές ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη συνέδρων, έχουν υποβληθεί εκατοντάδες καταγγελίες καθώς διαπιστώνεται ότι:

– α. Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρες Οργανώσεις Μελών (ΟΜ).
– β. Έχουν εξαφανιστεί από τις λίστες δεκάδες παλιά και νέα μέλη που έχουν εγγραφεί εμπρόθεσμα, συμπεριλαμβανομένων συντονιστών και μελών συντονιστικών των ΟΜ.
– γ. Πολλά μέλη έχουν μετακινηθεί χωρίς τη θέλησή τους και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση σε άλλες Ο.Μ.
– δ. Μεταγραφές μελών δεν έχουν ολοκληρωθεί παρότι τα αιτήματα κατατέθηκαν νομότυπα και εμπρόθεσμα.
– ε. Σημαντικός αριθμός Ν.Ε και Ο.Ε, μεταξύ αυτών και μεγάλες, δεν έχουν λάβει καν τις λίστες από το Οργανωτικό.

Όπως γίνεται κατανοητό, τέτοιες πρακτικές οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων μελών από τις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων και μάλιστα τόσο ως προς το εκλέγειν όσο και ως προς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Επειδή η Γραμματέας και το Οργανωτικό του κόμματος είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να διορθώσουν τα μητρώα μελών ως προς τα άνω καταγγελλόμενα, η μόνη λύση είναι η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των συνέδρων με τις επικυρωποιημένες λίστες που έχουν αποστείλει οι ΝΕ μέχρι το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΚΟΕΣ.

Διαφορετικά δυναμιτίζεται όλη η εκλογική διαδικασία και χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποκλείονται αντικαταστατικά και παράνομα με αποκλειστική ευθύνη της γραφειοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Οι 17 κοστολογημένες δεσμεύσεις για τους συνταξιούχους – Η ΝΔ αθέτησε τη δέσμευσή της να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλο
«Τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο, έντιμο και διαφανή τρόπο σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις γενεές», είπε ακόμη
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» στην Βουλή: Κατήγγειλε τους βουλευτές της ΝΔ για απόπειρα εκβίασης και ζήτησε τη σύλληψή τους
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 45
Γεωργιάδης για παραίτηση Φάμελλου: «Ο Τσίπρας σχεδίασε τον πολιτικό του διασυρμό»
Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «αναπόφευκτη ανάδειξη» του Παύλου Πολάκη στην ηγεσία του κόμματος, εκτιμώντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολο αντίπαλο για τον πρώην πρωθυπουργό
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 5
Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από την αιφνιδιαστική παραίτηση Φάμελλου: «Ούτε καν είχα κάποια πληροφόρηση» λέει ο Ξανθόπουλος, για «εξέλιξη της τελευταίας στιγμής» κάνει λόγο ο Μελίδης
Οι πρώτες αντιδράσεις στενών συνεργατών του πρώην προέδρου δείχνουν βαρύ κλίμα, καταστατικά ερωτήματα και αναζήτηση νέας ισορροπίας στην Κουμουνδούρου
Σωκράτης Φάμελλος
Δημοσκόπηση Pulse: Πρωτιά 30% για τη ΝΔ, στο 13% η διαφορά με την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα – Τι επιθυμούν οι ψηφοφόροι για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Αρνητική ψήφο θα έριχνε το 64% σε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά - Το 45% των ψηφοφόρων επιθυμεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 126
ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Παππάς μπλοκάρουν κάθε σκέψη αναβολής της ΚΕ μετά την παραίτηση Φάμελλου – «Απαραίτητη η συνεδρίαση», «Οι ώρες είναι κρίσιμες»
«Ορθώς παραιτήθηκε», «Κανείς δε θα στερήσει από τα μέλη το δικαίωμα και την υποχρέωση τοποθέτησης» - Νέα «μάχη» στην Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα του κόμματος
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης 5