Πολιτική

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης: Δεν αφορά τους 8 Τούρκους η διάταξη για παράταση προφυλάκισης

Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κατατέθηκε στην Βουλή και στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια για την βία κατά των γυναικών διάταξη με την οποία παρατείνεται η προφυλάκιση των 8 Τούρκων αξιωματικών. Το 18μηνο προφυλάκισης λήγει τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά αλλοδαπούς καταδικασμένους που είναι κρατούμενοι στην χώρα μας για αξιόποινες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και αφορά την χορήγηση εκτάκτων αδειών.

Το άρθρο 30 παράγραφος 3 αναφέρει μεταξύ άλλων: Η τήρηση των διεθνών και ευρωπαϊκών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της χώρας, κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική για ένα κράτος δικαίου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτηση η νομοθετική θεσμοθέτηση ως αρνητικής τυπικής προυπόθεσης για την χορήγηση άδειας σε κρατούμενο η εκρεμότητα διαδικασίας έκδοσης σε άλλη χώρα ή εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Για το θέμα θα τοποθετηθεί στην Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Το μήνυμα ενότητας που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι αιχμές για την εσωκομματική «φασαρία»
«Σε αυτή την προσπάθεια, η εσωστρέφεια και μάλιστα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, δεν βοηθά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνεται «φασαρία για την φασαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ: Η «επιστράτευση» υπουργών και το στοίχημα της συσπείρωσης
Το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς δίνουν έμφαση στον διάλογο με την κοινωνία, με στόχο, από τη μία να επικοινωνήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης σε όλο του το φάσμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 23
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Καιρίδη και Βελόπουλου: «Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό» - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο
Αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης της μάχης κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, λέει η κυβέρνηση
Κυριάκος Μητσοτάκης 18