Πολιτική

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης: Δεν αφορά τους 8 Τούρκους η διάταξη για παράταση προφυλάκισης

Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κατατέθηκε στην Βουλή και στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια για την βία κατά των γυναικών διάταξη με την οποία παρατείνεται η προφυλάκιση των 8 Τούρκων αξιωματικών. Το 18μηνο προφυλάκισης λήγει τον Απρίλιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά αλλοδαπούς καταδικασμένους που είναι κρατούμενοι στην χώρα μας για αξιόποινες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και αφορά την χορήγηση εκτάκτων αδειών.

Το άρθρο 30 παράγραφος 3 αναφέρει μεταξύ άλλων: Η τήρηση των διεθνών και ευρωπαϊκών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της χώρας, κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική για ένα κράτος δικαίου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτηση η νομοθετική θεσμοθέτηση ως αρνητικής τυπικής προυπόθεσης για την χορήγηση άδειας σε κρατούμενο η εκρεμότητα διαδικασίας έκδοσης σε άλλη χώρα ή εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Για το θέμα θα τοποθετηθεί στην Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 38
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 8