Πολιτική

Κύπρος: «Βροχή» αντιδράσεων για τον Κασσελάκη που αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να κάνει ένα σχόλιο για τις δηλώσεις Ερντογάν για την ανεξαρτησία της της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Απαντώντας, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Και είναι αυτές οι φράσεις, αυτοί οι χαρακτηρισμοί, που έχουν προκαλέσει «βροχή» από σχόλια και αντιδράσεις στην Κύπρο.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Μιχάλης Σοφοκλέους, αναφέρει σε ανάρτησή του: 
«Τι πειράζει καλέ που δεν έχουν ιδέα; Γράφουν στο Instagram. Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ήδη τα ΜΜΕ της Κύπρου κάνουν λόγο για «ολίσθημα Κασσελάκη» με το Sigma Live να αναφέρεται σε «ασυναρτησίες Κασσελάκη για ψευδοκράτος».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του, ενώ μιλούσε ακόμα με τους δημοσιογράφους, αναφερόμενος τελικά σε «ψευδοκράτος». Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι αντιδράσεις είχαν ήδη ξεκινήσει για το θέμα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 78
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 92