Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κυρανάκης εναντίον Μόσιαλου για την εικόνα με την Παναγία και τον «κρίνο»

Κορονοϊός - Ηλίας Μόσιαλος

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις μετά την ανάρτηση που έκανε ο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Θυμίζουμε πως ο κ. Μόσιαλος ανήρτησε ένα meme που εμφάνιζε την Θεοτόκο, φορώντας προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο προφανώς κατά του κορονοϊού, επάνω σε ένα γαϊδουράκι να ρωτά τον Ιωσήφ: «Γιατί δεν φοράς μάσκα;».

«Δεν πιστεύω στον κορονοϊό» απαντούσε ο Ιωσήφ.

«Ότι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως ε; Αμάσητο το κατάπιες», σχολίαζε η Θεοτόκος.

«Συμβαίνουν και αυτά» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευε ο κ. Μόσιαλος την ανάρτηση.

Δείτε την

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ιερά Σύνοδο, η οποία εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως» (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά εδώ την ανακοίνωση).

Πλέον, ανάρτηση έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος επιτίθεται στον Ηλία Μόσιαλο, εμπλέκοντας και το… ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά αναφέρει: «Το πρόβλημα με τον κο Μόσιαλο δεν είναι η απόφασή του να προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της. Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του.

Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που «δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid» λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ.

Ως πρώην Υπουργός του, αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας οφείλει να αντιληφθεί και τα δυο».

Δείτε την ανάρτηση

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις