Πολιτική

Κυρανάκης: Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ενεργειακή αυτονομία

Στην επένδυση της Ελλάδας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα οδηγήσει στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας και στις χαμηλότερες τιμές ρεύματος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Μέχρι λίγους μήνες πριν το φυσικό αέριο ήταν πολύ πιο φθηνή επιλογή από το λιγνίτη. Τώρα η τιμή του φυσικού αερίου έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Το συμφέρον της χώρας είναι να προχωρήσει προς την ενεργειακή της αυτονομία, η οποία είναι εφικτή με περισσότερες και ταχύτερες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.», είπε αρχικά. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι: «Ήδη σε σχέση με το 2019, η Ελλάδα παράγει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας από ανανεώσιμες, κάποιες μέρες φτάνει ακόμη και στο 40% κάτι που ρίχνει τις τιμές. Όσο το ποσοστό παραγωγής από ΑΠΕ αυξάνεται, οι τιμές θα πέφτουν. Δεν μιλώ για κάτι μακροπρόθεσμο, μιλώ για κάτι που συμβαίνει ήδη.»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισήμανε ακόμη πως «πρέπει επίσης να υπάρξει μια στρατηγική διαμοιρασμού της παραγωγής ηλιακής ενέργειας με στόχο να έχουμε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια. Θα μπορούσε να γίνει η αρχή από τα μεγάλα δημόσια κτίρια ή τις μεγάλες βιομηχανίες.Σε κάθε περίπτωση, το συμφέρον της χώρας είναι η ενεργειακή αυτονομία».

 «Η ΔΕΗ κλείνει το 2021 με ζημιές, όχι υπερκέρδη»

Επιπλέον, έκανε λόγο για τον λαϊκισμό στην ρητορική της αντιπολίτευσης σχετικά με τα υποτιθέμενα υπερκέρδη της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ ενώ είχε περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων επέστρεψε ήδη πάνω από 800 εκ. ευρώ στους καταναλωτές με τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς. Μετά τον υπολογισμό των φόρων η ΔΕΗ κλείνει το 2021 με ζημιές 18,4 εκ. ευρώ. Άρα όσα έλεγαν κάποιοι για υπερκέρδη της ΔΕΗ ήταν παντελώς αβάσιμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας.

«ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστούν για να μην είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε ακόμη στα πιθανά σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας υποστηρίζοντας ότι «ανεξαρτήτως του τι θα ακούσετε από τα κόμματα μέχρι τις εκλογές, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι να συνεργαστούν ώστε να πέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αγνοώντας την εντολή που θα λάβει το πρώτο κόμμα.». Όπως ξεκαθάρισε στόχος της κυβέρνησης «παραμένει η αυτοδυναμία ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
12
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 16
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 39