Πολιτική

Κυρανάκης: Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ενεργειακή αυτονομία

Στην επένδυση της Ελλάδας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα οδηγήσει στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας και στις χαμηλότερες τιμές ρεύματος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Μέχρι λίγους μήνες πριν το φυσικό αέριο ήταν πολύ πιο φθηνή επιλογή από το λιγνίτη. Τώρα η τιμή του φυσικού αερίου έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Το συμφέρον της χώρας είναι να προχωρήσει προς την ενεργειακή της αυτονομία, η οποία είναι εφικτή με περισσότερες και ταχύτερες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.», είπε αρχικά. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι: «Ήδη σε σχέση με το 2019, η Ελλάδα παράγει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας από ανανεώσιμες, κάποιες μέρες φτάνει ακόμη και στο 40% κάτι που ρίχνει τις τιμές. Όσο το ποσοστό παραγωγής από ΑΠΕ αυξάνεται, οι τιμές θα πέφτουν. Δεν μιλώ για κάτι μακροπρόθεσμο, μιλώ για κάτι που συμβαίνει ήδη.»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισήμανε ακόμη πως «πρέπει επίσης να υπάρξει μια στρατηγική διαμοιρασμού της παραγωγής ηλιακής ενέργειας με στόχο να έχουμε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια. Θα μπορούσε να γίνει η αρχή από τα μεγάλα δημόσια κτίρια ή τις μεγάλες βιομηχανίες.Σε κάθε περίπτωση, το συμφέρον της χώρας είναι η ενεργειακή αυτονομία».

 «Η ΔΕΗ κλείνει το 2021 με ζημιές, όχι υπερκέρδη»

Επιπλέον, έκανε λόγο για τον λαϊκισμό στην ρητορική της αντιπολίτευσης σχετικά με τα υποτιθέμενα υπερκέρδη της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ ενώ είχε περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων επέστρεψε ήδη πάνω από 800 εκ. ευρώ στους καταναλωτές με τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς. Μετά τον υπολογισμό των φόρων η ΔΕΗ κλείνει το 2021 με ζημιές 18,4 εκ. ευρώ. Άρα όσα έλεγαν κάποιοι για υπερκέρδη της ΔΕΗ ήταν παντελώς αβάσιμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας.

«ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστούν για να μην είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε ακόμη στα πιθανά σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας υποστηρίζοντας ότι «ανεξαρτήτως του τι θα ακούσετε από τα κόμματα μέχρι τις εκλογές, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι να συνεργαστούν ώστε να πέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αγνοώντας την εντολή που θα λάβει το πρώτο κόμμα.». Όπως ξεκαθάρισε στόχος της κυβέρνησης «παραμένει η αυτοδυναμία ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Οικονόμου: «Δεν ακυρώνουμε το “επιτελικό κράτος”, καταθέτουμε προβληματισμό»
Στόχος της επιστολής είναι «να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο και να βρούμε τρόπους για να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του βουλευτή στο πολιτικό μας σύστημα, χωρίς να απαξιώνουμε συλλήβδην τα θετικά βήματα που έχουν γίνει»
Ο Γιάννης Οικονόμου
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης αφήνει χυδαία υπονοούμενα για τους δικαστές, για να δείτε πώς πέφτουν οι μάσκες
Ο υπουργός Υγείας θύμισε ότι με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2024, οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς σε Ολομέλεια ψηφίζουν σε μυστική διαδικασία ποιον επιθυμούν να προαχθεί στο αξίωμα
Άδωνις Γεωργιάδης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για υποκλοπές και Εξεταστική Επιτροπή: «Επικίνδυνος είναι αυτός που αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη»
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά τις αιχμές κατά του Αρείου Πάγου και την προαναγγελία κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την υπόθεση.
Παύλος Μαρινάκης 5
Διπλωματικές πηγές για επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη: Στο τραπέζι θαλάσσιες ζώνες, μεταναστευτικό και επενδύσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε επαφές στην Τρίπολη με τη λιβυκή ηγεσία – Συμφωνήθηκε νέος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη