Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυρανάκης: Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ενεργειακή αυτονομία

Κυρανάκης: Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ενεργειακή αυτονομία

Στην επένδυση της Ελλάδας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα οδηγήσει στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας και στις χαμηλότερες τιμές ρεύματος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Μέχρι λίγους μήνες πριν το φυσικό αέριο ήταν πολύ πιο φθηνή επιλογή από το λιγνίτη. Τώρα η τιμή του φυσικού αερίου έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Το συμφέρον της χώρας είναι να προχωρήσει προς την ενεργειακή της αυτονομία, η οποία είναι εφικτή με περισσότερες και ταχύτερες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.», είπε αρχικά. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι: «Ήδη σε σχέση με το 2019, η Ελλάδα παράγει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας από ανανεώσιμες, κάποιες μέρες φτάνει ακόμη και στο 40% κάτι που ρίχνει τις τιμές. Όσο το ποσοστό παραγωγής από ΑΠΕ αυξάνεται, οι τιμές θα πέφτουν. Δεν μιλώ για κάτι μακροπρόθεσμο, μιλώ για κάτι που συμβαίνει ήδη.»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισήμανε ακόμη πως «πρέπει επίσης να υπάρξει μια στρατηγική διαμοιρασμού της παραγωγής ηλιακής ενέργειας με στόχο να έχουμε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια. Θα μπορούσε να γίνει η αρχή από τα μεγάλα δημόσια κτίρια ή τις μεγάλες βιομηχανίες.Σε κάθε περίπτωση, το συμφέρον της χώρας είναι η ενεργειακή αυτονομία».

 «Η ΔΕΗ κλείνει το 2021 με ζημιές, όχι υπερκέρδη»

Επιπλέον, έκανε λόγο για τον λαϊκισμό στην ρητορική της αντιπολίτευσης σχετικά με τα υποτιθέμενα υπερκέρδη της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ ενώ είχε περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων επέστρεψε ήδη πάνω από 800 εκ. ευρώ στους καταναλωτές με τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς. Μετά τον υπολογισμό των φόρων η ΔΕΗ κλείνει το 2021 με ζημιές 18,4 εκ. ευρώ. Άρα όσα έλεγαν κάποιοι για υπερκέρδη της ΔΕΗ ήταν παντελώς αβάσιμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας.

«ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστούν για να μην είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε ακόμη στα πιθανά σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας υποστηρίζοντας ότι «ανεξαρτήτως του τι θα ακούσετε από τα κόμματα μέχρι τις εκλογές, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι να συνεργαστούν ώστε να πέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αγνοώντας την εντολή που θα λάβει το πρώτο κόμμα.». Όπως ξεκαθάρισε στόχος της κυβέρνησης «παραμένει η αυτοδυναμία ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις