Πολιτική

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη υποδέχτηκαν το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου – Εικόνες από τη συνάντηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, τον Βασιλιά των Βέλγων Philippe και τη Βασίλισσα Mathilde. Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών που ακολούθησε έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας – Βελγίου, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, ειδικά στον κλάδο της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ενισχύσει σημαντικά τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς. Ενημέρωσε ακόμη για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τις κινήσεις προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ακόμη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό, καθώς υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται κοινή διαχείριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε φωτογραφίες: 

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Νωρίτερα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Βελγίου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση αλλά δεν απειλεί ακόμα τη ΝΔ – Επόμενο στοίχημα η πρωτιά
Η νέα δημοσκόπηση της Interview επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Τσίπρα στον προοδευτικό χώρο, αλλά αναδεικνύει και το μεγάλο στοίχημα: Τη μετατροπή της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης
O Αλέξης Τσίπρας 30
Σε προεκλογική μάχη η κυβέρνηση με «όπλο» τη ΔΕΘ: Το «καλάθι» των μέτρων, η ακρίβεια και τα πυρά στο ΠΑΣΟΚ
«Ψηλά» στη στρατηγική της κυβέρνησης είναι και η επικοινωνία των θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία, όπως η μείωση του δημόσιου χρέους κατά 9,4 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2026
Μητσοτάκης στο ΟΑΚΑ
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως 5
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
7