Πολιτική

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη υποδέχτηκαν το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου – Εικόνες από τη συνάντηση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, τον Βασιλιά των Βέλγων Philippe και τη Βασίλισσα Mathilde. Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών που ακολούθησε έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας – Βελγίου, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, ειδικά στον κλάδο της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ενισχύσει σημαντικά τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς. Ενημέρωσε ακόμη για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τις κινήσεις προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ακόμη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό, καθώς υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται κοινή διαχείριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε φωτογραφίες: 

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Mitsotakis Mareva Belgoi Vasileis

Νωρίτερα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Βελγίου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δούκας και Γιαννακοπούλου την «έπεσαν» στον Ανδρουλάκη για τους συνέδρους: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών», «Τράβηξε πίσω αυτό το εκλογικό σύστημα»
Σκληρές αιχμές στην Πολιτική Γραμματεία, Το ζητούμενο -λένε τα στελέχη- ένα «μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό» συνέδριο και έξοδος από τη στασιμότητα
Δούκας και Γιαννακοπούλου 16