Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η ξενάγηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero και το ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η ξενάγηση που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2021 ακυρώθηκε, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα συντακτών της Wall Street Journal.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης  για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην τελετή εγκαινίων του «Σπιτιού της Τουρκίας», στην οποία ήταν παρόντες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Το πρωί ο κ. Οικονόμου είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά γύρω από τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση. Το ενδιαφέρον στρέφεται απόψε στις 2 π.μ (ώρα Ελλάδας) στη δεξίωση που παρατίθεται στη Νέα Υόρκη προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Ελπιδοφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ως είθισται θα κάνει την προσευχή στο δείπνο και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αν θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό -καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι του ζητήθηκε να μην το πράξει και φυσικά αν θα υπάρξει τετ α τετ στο πλαίσιο του δείπνου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ομιλία Σαμαρά στην Κρήτη, τα σενάρια εκλογών και οι όροι Καραμανλή για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο Μαξίμου επιταχύνουν την διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων, ενώ το σενάριο για πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο δεν έχει αποκλειστεί
Καραμανλής και Σαμαράς
Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 με στόχο την αυτοδυναμία – Δεν θα πω εγώ ποιος, Τσίπρας ή Ανδρουλάκης, θα κερδίσει το γήπεδο του λαϊκισμού
Νέα μέτρα για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο ενόψει ΔΕΘ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Παύλος Μαρινάκης
Έφη Παπαθεοδώρου για το βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα και την εγγραφή της στην ΕΛΑΣ: «Δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τίμιο παιδί»
Η αγαπημένη «Θεοπούλα» μίλησε για την προσωπική της εκτίμηση στον πρώην πρωθυπουργό και τη συναισθηματική σύνδεση με το όνομα του νέου κόμματος
Έφη Παπαθεοδώρου
17