Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η ξενάγηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero και το ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η ξενάγηση που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2021 ακυρώθηκε, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα συντακτών της Wall Street Journal.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης  για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην τελετή εγκαινίων του «Σπιτιού της Τουρκίας», στην οποία ήταν παρόντες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Το πρωί ο κ. Οικονόμου είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά γύρω από τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση. Το ενδιαφέρον στρέφεται απόψε στις 2 π.μ (ώρα Ελλάδας) στη δεξίωση που παρατίθεται στη Νέα Υόρκη προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Ελπιδοφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ως είθισται θα κάνει την προσευχή στο δείπνο και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αν θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό -καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι του ζητήθηκε να μην το πράξει και φυσικά αν θα υπάρξει τετ α τετ στο πλαίσιο του δείπνου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Στημένη» αντιπαράθεση, θυμίζει αγώνα του Βραδυποριακού με τον Ταλαιπωριακό
Σφοδρή κριτική από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για μισθούς, επίδομα ανεργίας και αξιολόγηση στο Δημόσιο - «Η οικονομία σας αντέχει δισεκατομμύρια για το μεγάλο κεφάλαιο»
Τσίπρας, Κουτσούμπας, Μητσοτάκης
Γκιλφόιλ για Μαζιώτη: «Ο ίδιος και οι αριστεροί τρομοκράτες σύντροφοί του, δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην εποχή της απόπειρας δολοφονίας, των πυροβολισμών και των βομβιστικών επιθέσεων, και δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για Δικαιοσύνη» λέει η πρέσβης την ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 11
Κυβέλη Μάρδα για Αλέξη Τσίπρα: «Αυτό που με έπεισε ήταν η ενσυναίσθησή του» – Στο τραπέζι η κάθοδος στις εκλογές
«Χαρισματικός, ευφυής, με απίστευτο χιούμορ. Δεν κάθεται ούτε πάνω από τον άνθρωπο ούτε απέναντι, κάθεται δίπλα και τον ακούει», λέει για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Κυβέλη Μάρδα