Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η ξενάγηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero και το ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η ξενάγηση που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2021 ακυρώθηκε, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα συντακτών της Wall Street Journal.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης  για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην τελετή εγκαινίων του «Σπιτιού της Τουρκίας», στην οποία ήταν παρόντες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Το πρωί ο κ. Οικονόμου είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά γύρω από τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση. Το ενδιαφέρον στρέφεται απόψε στις 2 π.μ (ώρα Ελλάδας) στη δεξίωση που παρατίθεται στη Νέα Υόρκη προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Ελπιδοφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ως είθισται θα κάνει την προσευχή στο δείπνο και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αν θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό -καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι του ζητήθηκε να μην το πράξει και φυσικά αν θα υπάρξει τετ α τετ στο πλαίσιο του δείπνου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 36
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 38
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
180