Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η ξενάγηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero και το ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η ξενάγηση που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2021 ακυρώθηκε, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα συντακτών της Wall Street Journal.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης  για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην τελετή εγκαινίων του «Σπιτιού της Τουρκίας», στην οποία ήταν παρόντες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Το πρωί ο κ. Οικονόμου είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά γύρω από τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση. Το ενδιαφέρον στρέφεται απόψε στις 2 π.μ (ώρα Ελλάδας) στη δεξίωση που παρατίθεται στη Νέα Υόρκη προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Ελπιδοφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ως είθισται θα κάνει την προσευχή στο δείπνο και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αν θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό -καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι του ζητήθηκε να μην το πράξει και φυσικά αν θα υπάρξει τετ α τετ στο πλαίσιο του δείπνου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 33
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219