Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες, προστατευμένες οι καταθέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη σιγουριά πως οι τράπεζες της Ελλάδας είναι ισχυρές και οι καταθέσεις προστατευμένες εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Σε δηλώσεις του έξω από την αίθουσα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως ναι μεν η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες, ωστόσο η πρόοδος και κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που όπως είπε αντιμετωπίζει η Ευρώπη, λέγοντας ωστόσο πως η Ελλάδα είναι προστατευμένη απέναντι στην «καταιγίδα».

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει ως κύριο ζήτημα τα θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Η Ελλάδα προσέρχεται από μια πολύ ενισχυμένη θέση σε σχέση με το που βρισκόταν το 2019 με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα με την ανεργία να αποκλιμακώνεται το δημόσιο χρέος να αποκλιμακώνεται και με την πατρίδα μας να είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια. Μας κάνει αισιόδοξους να πιστεύουμε ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.

Βεβαίως η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην εισαγόμενη ακρίβεια αλλά και σε ζητήματα με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού που την αύξηση κρίνει απαραίτητη η ΕΚΤ. Ξέρουμε ότι πιέζει και τους Έλληνες δανειολήπτες γιατί τους αναγκάζει να διαθέσουν μεγαλύτερο κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματος τους.

Όμως, θέλω να τονίσω ότι η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και απέναντι στην καταιγίδα που ξεδιπλώθηκε θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες και βέβαια καθώς η Ελλάδα θα κάνει βήματα προόδου και θα αποκτά την επενδυτική βαθμίδα θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις για τα νοικοκυριά θα μειωθεί με αποτέλεσμα να μην είμαστε αρνητικά εξαρτημένοι από την όποια αύξηση επιτοκίων καθορίζεται από την ΕΚΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7