Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες, προστατευμένες οι καταθέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη σιγουριά πως οι τράπεζες της Ελλάδας είναι ισχυρές και οι καταθέσεις προστατευμένες εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Σε δηλώσεις του έξω από την αίθουσα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως ναι μεν η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες, ωστόσο η πρόοδος και κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που όπως είπε αντιμετωπίζει η Ευρώπη, λέγοντας ωστόσο πως η Ελλάδα είναι προστατευμένη απέναντι στην «καταιγίδα».

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει ως κύριο ζήτημα τα θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Η Ελλάδα προσέρχεται από μια πολύ ενισχυμένη θέση σε σχέση με το που βρισκόταν το 2019 με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα με την ανεργία να αποκλιμακώνεται το δημόσιο χρέος να αποκλιμακώνεται και με την πατρίδα μας να είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια. Μας κάνει αισιόδοξους να πιστεύουμε ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.

Βεβαίως η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην εισαγόμενη ακρίβεια αλλά και σε ζητήματα με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού που την αύξηση κρίνει απαραίτητη η ΕΚΤ. Ξέρουμε ότι πιέζει και τους Έλληνες δανειολήπτες γιατί τους αναγκάζει να διαθέσουν μεγαλύτερο κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματος τους.

Όμως, θέλω να τονίσω ότι η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και απέναντι στην καταιγίδα που ξεδιπλώθηκε θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες και βέβαια καθώς η Ελλάδα θα κάνει βήματα προόδου και θα αποκτά την επενδυτική βαθμίδα θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις για τα νοικοκυριά θα μειωθεί με αποτέλεσμα να μην είμαστε αρνητικά εξαρτημένοι από την όποια αύξηση επιτοκίων καθορίζεται από την ΕΚΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παύλος Χρηστίδης στη Βουλή: «Είστε μούφα αντιπολίτευση» – «Ντροπή σας»
«Αποφεύγετε και δεν απαντάτε τι δουλειά είχατε εσείς στην Αθηναϊκή Λέσχη, ο πρόεδρός σας ποιεί την νήσσαν, το έχει ''ράψει''» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παύλος Χρηστίδης 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30% η ΝΔ και δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15% – 7 στους 10 εκτιμούν ότι δε θα σχηματιστεί κυβέρνηση στις εκλογές
Οι νέες ισορροπίες στην κεντροαριστερά μετά την είσοδο της ΕΛ.Α.Σ. και το αποτύπωμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στις επιλογές των ψηφοφόρων
Εκλογές, κάλπες
51