Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις 16 Ιουνίου η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

Στις 16 Ιουνίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Παρασκευής (6.6.25).

«Είναι μια σημαντική και συγκινητική ημέρα. Ένα χρόνιο αίτημα για το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη φροντίδα του κράτους γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον.

Ανέφερε ότι μέσα από συστηματική δουλειά η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε θέση να εξαγγείλει την καθολική κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων η οποία θα ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πίσω από κάθε τέτοια πρωτοβουλία κρύβεται πολλή δουλειά. «Θα ξεκινήσουμε στις 16 Ιουνίου με μία συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία. Ζητούμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν αυτό το κανάλι διανομής. Δύο λέξεις συγκρατώ. Αξιοπρέπεια. Δεν είναι αξιοπρεπές καταπονημένος συμπολίτης μας να περιμένει ώρες στην ουρά του ΕΟΠΥΥ. Η δεύτερη λέξη είναι φροντίδα… Υλοποιεί στην πράξη το ωραίο logo του ΕΟΠΥΥ με τέσσερις ανθρώπους αγκαλιασμένους… Θα φροντίσουμε να είμαστε από πάνω στην υλοποίηση του προγράμματος…», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις ενώσεις ασθενών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΕΟΠΥΥ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΕΟΠΥΥ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Είστε θεσμοθετημένοι συνομιλητές μας και εκείνοι που μπορείτε να μας μεταφέρετε την πραγματική εμπειρία… Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πολλά πράγματα ως προς τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια σε όσους δρομολόγησαν αυτό το πρόγραμμα και ευχήθηκε καλή αρχή στις 16 Ιουνίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούκας και Γιαννακοπούλου την «έπεσαν» στον Ανδρουλάκη για τους συνέδρους: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών», «Τράβηξε πίσω αυτό το εκλογικό σύστημα»
Σκληρές αιχμές στην Πολιτική Γραμματεία, Το ζητούμενο -λένε τα στελέχη- ένα «μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό» συνέδριο και έξοδος από τη στασιμότητα
Δούκας και Γιαννακοπούλου
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος