Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως μετέδωσε ο «Εθνικός Κήρυξ», ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης πως «δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή». «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

mitsotakisElpidoforos mitsotakisElpidoforos

Όπως ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα».

Η ενόχληση της Αθήνας και η απολογητική δήλωση Ελπιδοφόρου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23.09.2021/ ώρα Ελλάδας), ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με μία απολογητική δήλωση, πήρε θέση δημόσια, για πρώτη φορά μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παρουσία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Τατάρ.

Ήταν την περασμένη Δευτέρα (20.09.2021) όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν παρών στα εγκαίνια του νέου ουρανοξύστη στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, όπου θα στεγαστεί το τουρκικό προξενείο, θα έχει τα γραφεία της η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας στον ΟΗΕ και γραφεία το κατοχικό καθεστώς.

Εκείνο που ενόχλησε τη Λευκωσία και την Αθήνα ήταν πως ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν στις φωτογραφίες (που έδωσε στη δημοσιότητα η η τουρκική προεδρία) δίπλα στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την λύπη του για την οδύνη που άθελά του προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τόνισε, επίσης, ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτελεί αναγνώριση των κατεχομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «δημιουργική αριθμητική» και υποστηρίζει ότι τα 450 εκατ. ευρώ δεν επαρκούν για 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους
Παύλος Μαρινάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας στη σκιά των παραιτήσεων και της κρίσης για τον Τσίπρα – Πολάκης, Δούρου και Παππάς στην Κουμουνδούρου
Οι διαδοχικές αποχωρήσεις των Καλαματιανού, Τσουκνίδα και Καραμέρου, η άρνηση Σπίρτζη να επιστρέψει στη Βουλή και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό
Παύλος Πολάκης
7
Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν αποδέχεται την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν συμμετέχω σε ένα πολιτικό τσίρκο»
Διευκρινίζει επίσης ότι η μη αποδοχή της κοινοβουλευτικής έδρας δεν σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ή σε κάποιο κομματικό σχήμα φωτογραφίζοντας το νέο κόμμα Τσίπρα
Ο Χρήστος Σπίρτζης 12
Μείωση 10 λεπτά στη βενζίνη και 5 λεπτά στο diesel έως τέλος Αυγούστου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Αποκάλεσε «πολιτικό Λάζαρο» τον Ανδρουλάκη
Ανδρουλάκης: «Η ακρίβεια για την οποία είστε υπεύθυνοι είναι ένας σιωπηλός φόρος στο εισόδημα κάθε πολίτη»
Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
64