Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως μετέδωσε ο «Εθνικός Κήρυξ», ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης πως «δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή». «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

mitsotakisElpidoforos mitsotakisElpidoforos

Όπως ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα».

Η ενόχληση της Αθήνας και η απολογητική δήλωση Ελπιδοφόρου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23.09.2021/ ώρα Ελλάδας), ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με μία απολογητική δήλωση, πήρε θέση δημόσια, για πρώτη φορά μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παρουσία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Τατάρ.

Ήταν την περασμένη Δευτέρα (20.09.2021) όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν παρών στα εγκαίνια του νέου ουρανοξύστη στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, όπου θα στεγαστεί το τουρκικό προξενείο, θα έχει τα γραφεία της η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας στον ΟΗΕ και γραφεία το κατοχικό καθεστώς.

Εκείνο που ενόχλησε τη Λευκωσία και την Αθήνα ήταν πως ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν στις φωτογραφίες (που έδωσε στη δημοσιότητα η η τουρκική προεδρία) δίπλα στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την λύπη του για την οδύνη που άθελά του προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τόνισε, επίσης, ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτελεί αναγνώριση των κατεχομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η επίλυση του κυπριακού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
«Τιμάμε με βαθύ σεβασμό τα θύματα που αντιστάθηκαν με γενναιότητα στον εισβολέα για να υπερασπιστούν την κυριαρχία» δήλωσε ο Πρόεδρος της της Δημοκρατίας
Κωνσταντίνος Τασούλας
Παύλος Μαρινάκης για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η κατοχή δεν μπορεί να γίνει κανονικότητα»
«Η τουρκική εισβολή του 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου αποτελούν μια διαρκή πρόκληση απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Στο φουλ οι μηχανές του ΠΑΣΟΚ: Οι 3 μεγάλες μάχες του Νίκου Ανδρουλάκη για 3η Σεπτεμβρίου, ΔΕΘ και μεταγραφές
Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να δείξει πόσο έτοιμο είναι να κυβερνήσει ξανά, θυμίζοντας παράλληλα στους πολίτες πώς είχαν τα πράγματα, όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση και... ο λαός στην εξουσία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ισπανία κέρδισε δίκαια, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο – Δεν αρκούν μόνο οι σταρ, το βλέπουμε και στην πολιτική
Παρεμβάσεις άνω των 160 εκατ. ευρώ στο ΟΑΚΑ - «Σκοπός είναι το ΟΑΚΑ να μην είναι μόνο ένας χώρος άθλησης αλλά ένας χώρος αναψυχής και πρασίνου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Το νέο τρίγωνο εξουσίας Δούρου, Πολάκη, Παππά - Η επόμενη μέρα που δίνει χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λύση
Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Κουμουνδούρου με νέα κατανομή ρόλων, αλλά και με τα ίδια μεγάλα ερωτήματα: ποιος αποφασίζει, ποια πολιτική κατεύθυνση θα ακολουθήσει το κόμμα, με ποιους θα συνεργαστεί
Η Ρένα Δούρου 11