Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως μετέδωσε ο «Εθνικός Κήρυξ», ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης πως «δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή». «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

mitsotakisElpidoforos mitsotakisElpidoforos

Όπως ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα».

Η ενόχληση της Αθήνας και η απολογητική δήλωση Ελπιδοφόρου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23.09.2021/ ώρα Ελλάδας), ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με μία απολογητική δήλωση, πήρε θέση δημόσια, για πρώτη φορά μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παρουσία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Τατάρ.

Ήταν την περασμένη Δευτέρα (20.09.2021) όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν παρών στα εγκαίνια του νέου ουρανοξύστη στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, όπου θα στεγαστεί το τουρκικό προξενείο, θα έχει τα γραφεία της η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας στον ΟΗΕ και γραφεία το κατοχικό καθεστώς.

Εκείνο που ενόχλησε τη Λευκωσία και την Αθήνα ήταν πως ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν στις φωτογραφίες (που έδωσε στη δημοσιότητα η η τουρκική προεδρία) δίπλα στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την λύπη του για την οδύνη που άθελά του προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τόνισε, επίσης, ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτελεί αναγνώριση των κατεχομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα: Με ασπρόμαυρο κασκόλ στις εξέδρες για την «φιέστα» της ομάδας
Στις εξέδρες τον επισήμων βρισκόταν και ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χαιρετήθηκε και αγκαλιάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ μαζί τους ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός
Αντώνης Σαμαράς
7
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται πρόστιμα από τις «έξυπνες» κάμερες, σε εξέλιξη σχέδιο για το κυκλοφοριακό
«Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε ό,τι πρέπει και λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την κοινωνία με μέτρα όσο κρατάει η κρίση
«Αν χρειαστεί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία με εθνικούς πόρους και όπου χρειάζεται να αναλάβουμε και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα 19
Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης