Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι λογικό να ανησυχεί η κοινωνία για το πού πηγαίνει η Ευρώπη

«Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός

Για τα ελληνοτουρκικά αλλά και την εσωτερική επικαιρότητα μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/2/26).

«Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για ταξίδι του κυρίου Τραμπ στην Ελλάδα. Είναι κατανοητό η ελληνική κοινωνία να ανησυχεί για το πού πηγαίνει η Ευρώπη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη συνέντευξή του. 

«Η Ελλάδα έχει μια στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε. 

Για ελληνοτουρκικά

«Έχουμε σημαντικά κεκτημένα. Υπάρχει μείωση της έντασης. Έχουμε καλή συνεργασία στο μεταναστευτικό και έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Από την άλλη δεν τρέφω αυταπάτες. Η μεγάλη διαφορά μας είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών». είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσο η Τουρκία προσθέτει και άλλα θέματα, το να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση είναι δύσκολο. Κρατώ τη δήλωση Φιντάν ως μια θετική αναγνώριση ότι η Τουρκία μπορεί και να εξετάζει κάποια από τα πάγια θέματά της, να μην τα αναδεικνύει με την ίδια ένταση που το έκανε στο παρελθόν» τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Το ότι μπορώ να μιλώ απευθείας με τον πρόεδρο Ερντογάν, μόνο καλό είναι» συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος» λέει ο Πρωθυπουργός - Τα μηνύματα που στέλνει στην Τουρκία
Κρατώ τη δήλωση Φιντάν ως μια θετική αναγνώριση ότι η Τουρκία μπορεί και να εξετάζει κάποια από τα πάγια θέματά της, να μην τα αναδεικνύει με την ίδια ένταση που το έκανε στο παρελθόν» τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης