Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκανε την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σήμερα Τρίτη (12.10.2021) την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 14:00 στο εμβολιαστικό κέντρο και συνομίλησε με πολίτες που περίμεναν και αυτοί με τη σειρά τους να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού. Στη συνέχεια προχώρησε μέσα στο κτήριο, όπου και εμβολιάστηκε, αναχωρώντας μετά από 15 λεπτά.

mitsotakis tritidosi

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του: «Μόλις ολοκλήρωσα την 3η δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Και θα παρακαλούσα όλες και όλους να κάνουν το ίδιο, είτε όσον αφορά την 3η δόση είτε πρωτίστως όσον αφορά αυτούς οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Διότι πια τα δεδομένα είναι τόσο εμφατικά που δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου.

mitsotakis tritidosi

 

mitsotakis tritidosi

Εννέα στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται και σήμερα διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι και ένας πολύ μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας που χάνει τη ζωή του κάθε μέρα είναι και αυτοί ανεμβολίαστοι.

Ας ακούσουμε, επιτέλους, τους επιστήμονες. Ας δούμε τα πραγματικά δεδομένα. Ας σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας συνολικά.

mitsotakis tritidosi in

Να προστατέψουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε και το κοινωνικό σύνολο».

mitsotakis tritidosi in

Μετά τον εμβολιασμό ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για την προετοιμασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer στην πόλη και μίλησε για τα εμβόλια, λέγοντας πως θα κάνει την τρίτη δόση ακολουθώντας τις συμβουλές των επιστημόνων.

«Το έχουμε πει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι οι ανεμβολίαστοι είναι στόχοι του κορονοϊού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στα εγκαίνια, υπενθυμίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και στόχος είναι να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

«Ας κάνουμε βίωμά μας το “πρώτα η επιστήμη”. Πρέπει να δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονές μας που μας λένε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να εμβολιαστούμε και να είμαστε ασφαλείς. Κάθε μέρα έχουμε 40 νεκρούς με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστοι και είναι ένα δράμα γιατί θα μπορούσαν πάρα πολλοί από αυτούς τους θανάτους να έχουν αποφευχθεί αν κάναμε την απλή κίνηση να πάμε έστω και τώρα να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 43
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 130
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 7