Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού – Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα
Φωτογραφία αρχείου

Μεγάλη θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα συνεχιστούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπως δήλωσε – μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, που θα προβληθεί το πρωί του Σαββάτου (12.02.2022).  

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα πως από τον Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι μεγάλη: «Την 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

“Ποινές χωρίς αναστολή για την οπαδική βία”

Όσον αφόρα στην οπαδική βία ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που είδε. Προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των οργανωμένων οπαδών  θα εισέρχονται μόνο θεατές με εισιτήρια διαρκείας. Ο κ. Μητσοτάκης  παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα την επομένη εβδομάδα.   

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ποινές χωρίς αναστολή και λέει ότι «οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους. Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο αυστηροποιημένο ,αλλά είδαμε ότι πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα,… ξύδι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι».

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις