Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης για Belharra «ΚΙΜΩΝ»: Ημέρα χαράς και υπερηφάνειας για το Πολεμικό Ναυτικό και τους Έλληνες

Κυριάκος Μητσοτάκης για Belharra «ΚΙΜΩΝ»: Ημέρα χαράς και υπερηφάνειας για το Πολεμικό Ναυτικό και τους Έλληνες

Για μια «ημέρα χαράς και υπερηφάνειας» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra με όνομα «ΚΙΜΩΝ» στα νερά της Μεσογείου από το ναυπηγείο της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας.

Η καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN («Belharra») με την ονομασία «ΚΙΜΩΝ» πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (4.10.2023) στο ναυπηγείο της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας και πλέον πλέει με την ελληνική σημαία στις θάλασσες, σε μια ιστορική ημέρα για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra και έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) ότι η σημερινή ημέρα είναι «ημέρα χαράς και υπερηφάνειας σήμερα για τo Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και όλους τους Έλληνες. Ο “Κίμων”, η πρώτη φρεγάτα Belharra με υψωμένη τη γαλανόλευκη, καθελκύεται στα νερά της Μεσογείου!».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Belharra «ΚΙΜΩΝ»:

«Ημέρα χαράς και υπερηφάνειας σήμερα για τo Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και όλους τους Έλληνες. Ο “Κίμων”, η πρώτη φρεγάτα Belharra με υψωμένη τη γαλανόλευκη, καθελκύεται στα νερά της Μεσογείου!».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις