Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για Κύπρο: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα στην Τουρκία «να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου» έστειλε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. «Ο χρόνος κυλά όμως κανείς δεν ξεχνά» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός. 

«Σαράντα επτά χρόνια απ’ την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα τετελεσμένα του αίματος απορρίπτονται από τον πολιτισμένο κόσμο. Και το μήνυμα μιας δίκαιης λύσης, με το νησί ενωμένο και χωρίς στρατό κατοχής, παραμένει ισχυρό, ανθεκτικό και απόλυτα ενεργό», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του. «Σήμερα θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε. Τιμώντας τους ήρωες που υπερασπίστηκαν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Ενισχύοντας τη συμπαράταξή μας με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και κρατώντας πάντα ψηλά τη σημαία του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» προσθέτει. 

«Είναι καιρός η Τουρκία να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου, αλλά και των ίδιων των Τουρκοκυπρίων. Είναι άλλωστε απειλές και εναντίον της διεθνούς νομιμότητας και σταθερότητας στην περιοχή. Εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αξιών του 21ου αιώνα. Γι’ αυτό και δεν θα γίνουν ανεκτές» τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Οι δεκαετίες που μεσολάβησαν, απέδειξαν πως μόνον η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αποφάσεων της ΕΕ μπορούν να κλείσουν μία πληγή στην καρδιά της Μεσογείου: οι συζητήσεις για μία ενιαία Κύπρο, διζωνική και δικοινοτική. Ένα ευρωπαϊκό κράτος της ειρήνης και της προόδου για το λαό και τους γείτονές της».

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα «καρφιά» προς Σαμαρά και Καραμανλή, το timing της συνέντευξης και το ξεκάθαρο «δεν παραιτούμαι»
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά στην κρίση των Νεοδημοκρατών, σε σχέση με τα σχέδια του για την ίδρυση κόμματος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 – Δε μπορώ να διανοηθώ ότι ο Σαμαράς θα κάνει κόμμα για να ζημιώσει την παράταξη
«Εσάς αν σας πάρουν 3 φορές το δίπλωμα μπορείτε να οδηγήσετε; Στον κύριο Τσίπρα οι Έλληνες πήραν 3 φορές το δίπλωμα» - «Αν ο κύριος Σαμαράς πιστεύει αυτά που λέει για την εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει περιθώριο να γεφυρωθεί το χάσμα» - «Δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές»
Κυριάκος Μητσοτάκης
425
Μαρινάκης: 28 χρόνια μετά, τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας αδειοδοτούνται οριστικά – Ιστορική θεσμική αλλαγή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν γεννήθηκε μέσα σε ένα γραφείο, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης περίπου δύο ετών»
Παύλος Μαρινάκης