Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για προσφυγικό: Η αλληλεγγύη της ΕΕ να μην εξαντλείται σε χρηματοδοτήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την επίσκεψή του στην Σάμο και την σύγχρονη προσφυγική δομή που έχει γίνει εκεί μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι η δομή φιλοξενεί περί τους 300 πρόσφυγες και μετανάστες και έχει μεγαλύτερη δυναμικότητα αλλά εκτίμησε ότι θα είναι αχρείαστη. 
Όσον αφορά στην διαχείριση του προσφυγικού ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην ΕΕ επαναλαμβάνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά ένα πρόβλημα βαθύτατα ευρωπαϊκό και ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στην χρηματοδότηση της υπερσύγχρονης δομής. 
«Θα πρέπει η ΕΕ να καταλήξει σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου το οποίο με δίκαιο τρόπο θα επιμερίζει τις ευθύνες διαχείρισης ενός σύνθετου προβλήματος το οποίο αφορά ολόκληρη την Ευρώπη συνολικά». 
Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας είπε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και η δομή της ντροπής κλείνει και μια υπερσύγχρονη ανοίγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάριος Σαλμάς: Η ΝΔ γιορτάζει ότι γέμισε υπουργούς από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ – Αν ο Σαμαράς ανακοινώσει κόμμα θα δείτε πού θα πάει το ποσοστό της
«Δεν μπορούν σήμερα να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες της ιστορίας και της παράταξης άνθρωποι που μέχρι πρότινος βρίσκονταν απέναντί της και την έβριζαν» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Μάριος Σαλμάς 7
Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν είναι μόνο ζήτημα για την Ελλάδα, είναι ζήτημα για την Ευρώπη»
«Ηρθε η ώρα να υπάρξει πρόοδος» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτησή του με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον στο συνέδριο του «Βήματος» - Η αλλαγή του βρετανικού νόμου, η πρόταση «win-win» και η σύνδεση με τις σχέσεις ΗΒ - Ευρώπης
Κυριάκος Μητσοτάκης
30