Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί αποφάσισα να στείλει η Ελλάδα αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί αποφάσισα να στείλει η Ελλάδα αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία

Στην αποστολή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, εν μέσω του πολέμου, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έστειλε με δύο C-130, πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και εκτοξευτές. “Ήταν το ηθικά σωστό και εθνικά επιβεβλημένο. Πράξαμε το σωστό όπως η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Η ΕΕ αποφάσισε να παράσχει αμυντικό υλικό. Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητούσαμε ανάλογη συνδρομή αν βρισκόμασταν σε ανάλογη κατάσταση. Είχαμε ένα λόγο να συνταχθούμε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Σε αυτή την εποχή λογικές αναθεωρητισμού, επιχειρηματολογίες περί αποστρατικοποίησης δεν έχουν θέση.

Οι αποφάσεις αυτές είναι επιπέδου πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι. Με εξαίρεση το ΚΙΝΑΛ, όλοι οι άλλοι ήταν στο “ναι μεν, αλλά”. Έγινε συζήτηση στη βουλή. Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Είναι μια συζήτηση, η οποία έτσι όπως είναι οργανωμένη, δεν προσφέρει κάτι”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κατέληξε: “Κατηγορηματικά όχι, δεν τίθεται θέμα συμμετοχής στρατιωτών μας σε αυτόν τον πόλεμο. Αν ζητηθεί να στείλουμε δυνάμεις στις γειτονικές χώρες, θα το κάνουμε. Δεν μας έχει ζητηθεί. Δικαιώνεται η εξωτερική και η αμυντική πολιτική της χώρας. Επενδύσαμε στις συμμαχίες μας, με τη Γαλλία. Ενισχύσαμε το κύρος της πατρίδας. Καταστήσαμε τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο και θέσαμε πρώτο το ζήτημα της εξαίρεσης των αμυντικών δαπανών. Όλες αυτές οι επιλογές για τις οποίες η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική, δικαιώθηκαν στην πράξη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις