Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η διαφορετική συνάντηση με τον εκ γενετής τυφλό Κωνσταντίνο και το ιδιαίτερο δώρο

Στο Ηράκλειο για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε το Σάββατο (16.04.2022) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι εκεί συνάντησε τον Κωνσταντίνο.

Εκτός από τον νεαρό Κωνσταντίνο, για τον οποίο έκανε και ανάρτηση στο Instagram, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε και ένα δώρο γεμάτο συμβολισμούς κατά την επίσκεψή του στις Κορφές.

Ο Κωνσταντίνος Εφραίμ Τσαγκατάκης, εκ γενετής τυφλός, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και του μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και άλλοι άνθρωποι με προβλήματα όρασης όπως εκείνος.

Ο Κωνσταντίνος επισκέπτεται σχολεία και ενημερώνει τους μαθητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για το πως κινείται με το μπαστούνι του, τους το δίνει για να το κρατήσουν και έχει μαζί του κομπιουτεράκι και ρολόι για να τους δείχνει πώς γράφει και διαβάζει.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ζητήσει αν γίνεται να τον «ψηλαφίσει» στο πρόσωπο για να καταλάβει πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην όψη, όπως και έγινε.

Ο νεαρός Κωνσταντίνος είναι αθλητής της ποδηλασίας και όπως είπε στον πρωθυπουργό θέλει κάποια στιγμή να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό και προπονείται με «πιλότο» (σ.σ. με κάποιον άλλον που οδηγεί το τιμόνι του διπλού ποδηλάτου και ο ίδιος κάνει πετάλι συμμετέχοντας σαν ομάδα στον αγώνα).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από τη συνάντησή τους και αποκάλυψε ότι ο Κωνσταντίνος «πηγαίνει σε σχολεία και μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει. Μου είπε ότι θέλει να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι το διαφορετικό ίσως δεν απέχει τόσο πολύ από εκείνα. Και ότι δεν υπάρχει λόγος να το φοβούνται. Με γνώρισε με τον δικό του τρόπο. Θα είμαι δίπλα του όπως μπορώ».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Η φωτογραφία και η μαντινάδα

Στις Κορφές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ως δώρο τη φωτογραφία του πατέρα του, Κωνσταντινου, όταν το 1963 είχε επισκεφτεί τις Κορφές Μαλεβιζίου. Τότε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου Κορφών.

Το συναισθηματικής αξίας δώρο προσέφερε στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ekriti.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας Κορφών του δήμου Μαλεβυζίου, Κωστής Φαραζάκης.

mitsotakis kriti doro

Υπήρχε δε και μια μαντινάδα: «Kαλά κρατείς στη χώρα μας Κυριάκο το τιμόνι σαν την ακλή ανυφαντού που φαίνει το στημόνι».

mitsotakis kriti doro

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Δεν μπορείς να βαφτίζεις «θερμή υποδοχή» μία εθνική διπλωματική ήττα
«Η Ελλάδα χρειάζεται λαό με φρόνημα, δηλαδή ενημερωμένο και ενωμένο λαό, ο οποίος στηρίζει ένα σχέδιο Εθνικής Κυριαρχίας και ηγεσία, που δεν φοβάται να υπερασπιστεί δημόσια, καθαρά και τεκμηριωμένα τα εθνικά μας δικαιώματα»'
Μαρία Καρυστιανού 34
Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό και σύσταση Γερουσίας προτείνουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης
Οι απόψεις των δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση με θέμα «Λειτουργικό Κράτος – Αποτελεσματική Διακυβέρνηση» του Ινστιτούτου InSocial αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Νίκος Χριστοδουλάκης
Η δεύτερη «ανάγνωση» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συγκρατημένη αισιοδοξία για αποφυγή κρίσεων και τα «αγκάθια» που παραμένουν
Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η 6η σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας κατέδειξαν ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό και λειτουργικό επίπεδο
Μητσοτάκης και Ερντογάν 5