Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η διαφορετική συνάντηση με τον εκ γενετής τυφλό Κωνσταντίνο και το ιδιαίτερο δώρο

Στο Ηράκλειο για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε το Σάββατο (16.04.2022) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι εκεί συνάντησε τον Κωνσταντίνο.

Εκτός από τον νεαρό Κωνσταντίνο, για τον οποίο έκανε και ανάρτηση στο Instagram, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε και ένα δώρο γεμάτο συμβολισμούς κατά την επίσκεψή του στις Κορφές.

Ο Κωνσταντίνος Εφραίμ Τσαγκατάκης, εκ γενετής τυφλός, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και του μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και άλλοι άνθρωποι με προβλήματα όρασης όπως εκείνος.

Ο Κωνσταντίνος επισκέπτεται σχολεία και ενημερώνει τους μαθητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για το πως κινείται με το μπαστούνι του, τους το δίνει για να το κρατήσουν και έχει μαζί του κομπιουτεράκι και ρολόι για να τους δείχνει πώς γράφει και διαβάζει.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ζητήσει αν γίνεται να τον «ψηλαφίσει» στο πρόσωπο για να καταλάβει πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην όψη, όπως και έγινε.

Ο νεαρός Κωνσταντίνος είναι αθλητής της ποδηλασίας και όπως είπε στον πρωθυπουργό θέλει κάποια στιγμή να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό και προπονείται με «πιλότο» (σ.σ. με κάποιον άλλον που οδηγεί το τιμόνι του διπλού ποδηλάτου και ο ίδιος κάνει πετάλι συμμετέχοντας σαν ομάδα στον αγώνα).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από τη συνάντησή τους και αποκάλυψε ότι ο Κωνσταντίνος «πηγαίνει σε σχολεία και μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει. Μου είπε ότι θέλει να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι το διαφορετικό ίσως δεν απέχει τόσο πολύ από εκείνα. Και ότι δεν υπάρχει λόγος να το φοβούνται. Με γνώρισε με τον δικό του τρόπο. Θα είμαι δίπλα του όπως μπορώ».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Η φωτογραφία και η μαντινάδα

Στις Κορφές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ως δώρο τη φωτογραφία του πατέρα του, Κωνσταντινου, όταν το 1963 είχε επισκεφτεί τις Κορφές Μαλεβιζίου. Τότε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου Κορφών.

Το συναισθηματικής αξίας δώρο προσέφερε στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ekriti.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας Κορφών του δήμου Μαλεβυζίου, Κωστής Φαραζάκης.

mitsotakis kriti doro

Υπήρχε δε και μια μαντινάδα: «Kαλά κρατείς στη χώρα μας Κυριάκο το τιμόνι σαν την ακλή ανυφαντού που φαίνει το στημόνι».

mitsotakis kriti doro

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Υπάρχουν μπαχαλάκηδες με γραβάτα στη Βουλή – «Απάντηση» σε Δένδια – «Άδικη η κριτική από Σαμαρά και Καραμανλή»
«Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά πολιτικός αρχηγός να έχει πει συναδέλφους του στη Βουλή και αναφέρομαι στην κυρία Κωνσταντοπούλου, “δολοφόνους", ότι τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα, κηφήνες»
Κατερίνα Σερέτη, Παύλος Μαρινάκης
52
Μαρκόπουλος για επεισόδια στη Νίκαια: Ηθικά υπεύθυνος ο Παπανικολάου, υπήρξε απόπειρα λιντσαρίσματος του Γεωργιάδη
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αμυντική» τη στάση της αστυνομίας και άφησε αιχμές για τον πρόεδρο των εργαζομένων γιατρών του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας «χουλιγκανισμό» και «υποκινούμενη ένταση»
Μαρκόπουλος 8
Θανάσης Κοντογεώργης για δημοσκοπήσεις: «Υπάρχει κοινό 38% με 40% που ζητά σταθερότητα και περιμένει»
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σχολίασε τη μέτρηση της Metron Analysis, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική «απευθύνεται σε όλους» και επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η αυτοδυναμία
Θανάσης Κοντογεώργης 5