Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αντιμετωπίσουμε την εισβολή του πληθωρισμού που προκαλεί ανασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες για το Fuel Pass 2 που άνοιξε χθες. Μάλιστα, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη στήριξης των πολιτών και έδωσε έμφαση στη συνέπεια, όπως είπε, της κυβέρνησης, που έχει τα τεχνολογικά εργαλεία ώστε με διαφάνεια να μπορούν οι πολίτες να καταχωρούν τα στοιχεία τους.

Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Αργοστόλι – Πόρος, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ταχύτητα, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ. Επίσης γνωστοποίησε πως θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου ώστε να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση στις παραλίες του νησιού.

«Θα κινηθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να επουλώσουμε πληγές» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και γνωστοποίησε ότι συγκροτείται υπό τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο μια ευέλικτη, όπως την χαρακτήρισε, επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί ειδικά με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

«Χαίρομαι που επιστρέφω σε ένα νησί που επισκεπτόμουν νεότερος και έχω σημαντικές αναμνήσεις. Εδώ επιτελείται σημαντικό έργο, επουλώνουμε πληγές του παρελθόντος, αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς καταστροφές και βάζουμε θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο γενικό νοσοκομείο Αργοστολίου, προαναγγέλλοντας τη λειτουργία Μονάδος Εντατικής Θεραπείας. «Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό που κράτησε όρθιο το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται να λειτουργήσει ΜΕΘ, ενώ η όλη ανακατασκευή και ο εξωραϊσμός θα μπορεί να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης που γίνονται εκεί και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Μείωση φόρων στους μισθωτούς, φορολόγηση του πλούτου και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης ανοίγει την οικονομική ατζέντα της ΕΛ.Α.Σ., επιτίθεται στην κυβέρνηση για Πολιτική Προστασία και ΔΕΔΔΗΕ και προαναγγέλλει αλλαγές σε νερό, αυτοδιοίκηση και μη κρατικά πανεπιστήμια
Ο Αλέξης Τσίπρας 12
Έβρος: Το masterplan μετά τις φωτιές που επιστρέφει ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση – ΕΛΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις
Η υπόθεση του «Έβρος Μετά» επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το ερώτημα δεν είναι πλέον τι εξαγγέλθηκε αλλά τι υλοποιήθηκε
Καταστροφές απο την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη 5
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 13