Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς ανέβασαν στο Instagram την βόλτα τους στην Ακρόπολη

Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς ανέβασαν στο Instagram την βόλτα τους στην Ακρόπολη

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την ημέρα ανάληψης της καγκελαρίας στη Γερμανία κάνει σήμερα (27.10.2022) ο Όλαφ Σολτς. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν η Ακρόπολη, όπου τον περίμενε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τον ξεναγήσει. 

Ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν στις 08:55, το πρωί της Παρασκευής (27.10.2022) στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον Όλαφ Σολτς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε η υπουργός Πολιτισμός Λίνα Μενδώνη. 

Οι δύο ηγέτες περπάτησαν στον αρχαιολογικό χώρο και ο Όλαφ Σολτς ξεναγήθηκε από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ. Σημειώνεται ότι λόγω της επίσκεψης Μητσοτάκη – Σολτς στην Ακρόπολη, ο χώρος έμεινε κλειστός για το κοινό και άνοιξε μετά την αποχώρησή τους.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας ανέβασαν στο Instagram στιγμιότυπα από την πρωινή τους βόλτα στην Ακρόπολη. Στα stories και των δύο ηγετών είναι εμφανές πως η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. 

«Καλωσορίσατε στην Αθήνα» γράφει στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο τέλος του story του έκανε repost ένα στιγμιότυπο που ανέβασε στο Intagram o Όλαφ Σολτς. 

Δείτε τι ανέβασε στο Instagram ο πρωθυπουργός:

«Ευχαριστώ αγαπητέ Κυριάκο που μου έδειξες αυτό το εντυπωσιακό, μοναδικό μέρος στο κέντρο της Αθήνας» γράφει ο Όλαφ Σολτς.

Το story του Όλαφ Σολτς στο Instagram

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του στην Ακρόπολη ανέβασε στο Instagram και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας. 

«Καλημέρα από την Αθήνα» έγραψε ο Όλαφ Σολτς, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από την Ακρόπολη. «Είμαι φιλοξενούμενος πολύ καλών φίλων, φιλοξενούμενος στην Ελλάδα» προσθέτει. 

«Αυτός ο τόπος αντιπροσωπεύει τη δημοκρατία και την ελευθερία της γνώμης όσο κανένας άλλος. Αυτές τις αξίες μοιράζονται σήμερα η Ελλάδα και η Γερμανία» γράφει ο Όλαφ Σολτς, σε άλλο στιγμιότυπο στο story του στο Instagram.

«Η Γερμανία και η Ελλάδα είναι στενοί εταίροι στην ΕΕ. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» σημειώνει επίσης ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας. 

«Και έχουμε περισσότερα κοινά: Η Γερμανία είναι από τους πιο σημαντικούς εταίρους της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι ελληνικής καταγωγής ζουν στην Γερμανία» καταλήγει ο Όλαφ Σολτς. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις