Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού! Πάρκο πρασίνου στη θέση τους

Εκτός αστικού ιστού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη θέση τους αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο. Ποια άλλα έργα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού, που θα μεταφερθούν εκτός του αστικού ιστού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. «Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασαίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις εξήγγειλε πέντε μεγάλα έργα ανάπλασης.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

1. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα ενοποιηθούν δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή.

2. Οι φυλακές Κορυδαλλού θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα δημιουργηθεί πάρκο πρασίνου και χώρος άθλησης.

3. Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα μετατραπούν σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ θα μετατραπεί σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

5. Θα δημιουργηθεί Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Αυτές οι πέντε «κύριες», όπως τις χαρακτήρισε, «παρεμβάσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας».

Όπως υπογράμμισε, «τα εμβληματικά αυτά έργα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια κατοίκους, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα και της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση ματ του Αντόνιο Κόστα: Μπροστά στο κείμενο δυσαρέσκειας από μερίδα ηγετών, ξαναβάζει στο τραπέζι την ενεργειακή κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 10
Φλωρίδης για Βελόπουλο: Τα οστά που έδειξε ανήκουν σε ζώα και δεν είναι στη δικογραφία των Τεμπών, συνεχίζει την απάτη
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με γραπτή δήλωσή του επιμένει για τις φωτογραφίες με οστά νεκρών από τα Τέμπη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος
Σφοδρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
9
Πλακιάς για Βελόπουλο: Τον είδα έκπληκτος να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή φωνάζοντας ότι είναι από τα θύματα των Τεμπών
«Την άλλη φορά που θα μιλάτε για οστά και θα δείχνετε φωτογραφίες να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου» λέει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλακιάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Πλακιάς: Έκπληκτος είδα τον Βελόπουλο να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη 32
Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ σε Βουλή οκτώ κομμάτων με Κασιδιάρη – «Βραχνάς» ακρίβεια και κόστος θέρμανσης
Περιορισμένη η απήχηση ενός κόμματος Σαμαρά - Πολιτική αλλαγή ζητούν οι πολίτες - Ανησυχία για τους γιατρούς των social με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 19
Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα Τέμπη – Φλωρίδης: Υπήρξε η απάτη αλλά κανένα ξυλόλιο – Βελόπουλος: Σήμερα ξεπεράσατε και τον χειρότερο Φλωρίδη
Ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον Κ. Βελόπουλο ότι «έστησε μια μεγάλη συνομωσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία».  
Γιώργος Φλωρίδης, Βουλή