Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κρατάει «ψηλά» τη συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους

«Ακούσαμε τους επιστήμονες, πήραμε εγκαίρως αποφάσεις και κλείσαμε τη χώρα νωρίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Αποφύγαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του ψηφιακού συνεδρίου «Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security», που συνδιοργανώνουν το ινστιτούτο γεωπολιτικών αναλύσεων Eurasia Group και η οργάνωση Flagship Pioneering.

Και συνέχισε: «Επενδύσαμε όμως στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα πήγαμε καλύτερα εν συγκρίσει με κράτη πλουσιότερα από το δικό μας».

Click4more: Κορονοϊός: 672 κρούσματα στην Αττική, 126 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στην συζήτηση περί προνομίων στους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, όπως έκανε νωρίτερα και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς τόνισε: «Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους. Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα».

Για παράδειγμα, ανέφερε, «κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον τουρισμό

«Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια. Έχουμε επιπρόσθετα εργαλεία φέτος. Φέτος μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάτι, που ήταν ελληνική πρόταση, το Ψηφιακό πιστοποιητικό για τον covid – 19, χρησιμοποιούμε επίσης ευρέως τα self tests, κάτι που μας βοήθησε να κατανοησουμε καλύτερα το μοτίβο της πανδημίας του κορονοϊού» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περαιτέρω, σημείωσε πως «διαθέτουμε την πολιτική δέσμευση και συνεκτιμώντας τις απώλειες από τον κορονοιό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ώστε να μην επενδύσουμε με τρόπο έξυπνο στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Δεν μπορείς να βαφτίζεις «θερμή υποδοχή» μία εθνική διπλωματική ήττα
«Η Ελλάδα χρειάζεται λαό με φρόνημα, δηλαδή ενημερωμένο και ενωμένο λαό, ο οποίος στηρίζει ένα σχέδιο Εθνικής Κυριαρχίας και ηγεσία, που δεν φοβάται να υπερασπιστεί δημόσια, καθαρά και τεκμηριωμένα τα εθνικά μας δικαιώματα»'
Μαρία Καρυστιανού
Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό και σύσταση Γερουσίας προτείνουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης
Οι απόψεις των δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση με θέμα «Λειτουργικό Κράτος – Αποτελεσματική Διακυβέρνηση» του Ινστιτούτου InSocial αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Νίκος Χριστοδουλάκης
Η δεύτερη «ανάγνωση» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συγκρατημένη αισιοδοξία για αποφυγή κρίσεων και τα «αγκάθια» που παραμένουν
Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η 6η σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας κατέδειξαν ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό και λειτουργικό επίπεδο
Μητσοτάκης και Ερντογάν