Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»

Το στίγμα της αλλαγής που συντελείται στη χώρα έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας.

«Απέναντι στην γκριζίλα και στη μιζέρια, αυτή η εκδήλωση ήταν η καλύτερη απάντηση ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα. Οι πολιτικές μας στην αγορά εργασίας αποδίδουν. Σε λίγο θα αντιμετωπίζουμε το ανάποδο πρόβλημα. Από εκεί που δεν βρίσκαμε δουλειά, τώρα οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Είναι ένα πιο ευχάριστο πρόβλημα σε σχέση με την εποχή που η ”κάλπαζε” η ανεργία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

«Δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η ανεργία στη χώρα μας είναι πλέον στο 8%, έχοντας αποκλιμακωθεί κατά περίπου δέκα μονάδες από το 2019 και την πρώτη εκλογική νίκη της ΝΔ. Παράλληλα, όπως είπε, αυτό έφερε και αύξηση μισθών, δικαιώνοντας την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη στην επιτυχία του θεσμού «Ημέρες Καριέρας», που θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα, μολονότι, όπως τόνισε, αρχικά αντιμετωπίζονταν με καχυποψία. Ενθάρρυνε επιχειρήσεις και κοινωνικούς εταίρους να συμμετέχουν ακόμα περισσότερο σε ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να δημιουργούμε θέσεις εργασίας. Το ζητούμενο είναι να αυξάνονται και οι μισθοί με έναν ρυθμό τέτοιον που να μπορούν να υποστηρίζουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων. Όμως, αυτά τα στατιστικά στοιχεία, λίγη αξία έχουν μπροστά στις προσωπικές ιστορίες τις οποίες ακούσαμε σήμερα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι μέρες καριέρας δεν είναι μόνο για τους ανέργους, είναι και για εργαζόμενους, οι οποίοι μπορεί να ψάξουνε μια διαφορετική δουλειά που να καλύπτει περισσότερο τις προσδοκίες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία στο εξωτερικό και την επιστροφή του στην Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι στα χρόνια της κρίσης ήταν πολλοί που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό, ενώ στάθηκε και στο κύμα επιστροφής που παρατηρείται στις μέρες μας.

«Το ζήτημα είναι το ισοζύγιο» είπε, τονίζοντας ότι πέρυσι επέστρεψαν περισσότεροι στη χώρα μας απ’ όσους έφυγαν. Αυτό, όπως είπε, δικαιώνει την εργασιακή πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ συνέχισε, υπογραμμίζοντας τα φορολογικά κίνητρα που δίνονται σε όσους Έλληνες γυρίζουν στην πατρίδα, για να εργαστούν.

«Κάτι πράγματι αλλάζει στην Ελλάδα, οι πολιτικές μας στην αγορά εργασίας αποδίδουν», υπογράμμισε, και κατέληξε, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία πλήθους μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει τη στάση του απέναντι στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι δύο τάσεις
Κάποια στελέχη θεωρούν ότι θα πρέπει να καταγγείλουν την διαδικασία και να αποχωρήσουν και αλλά επιμένουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν προκειμένου να μην κάνουν πιο εύκολη την διαδικασία για την κυβέρνηση
Σωκράτης Φάμελλος
«Σφάχθηκαν» Χατζηδάκης – Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Βοσκάγατε τα πρόβατα κάπου παραπέρα;» -«Με την ακροδεξιά ρητορεία σας διχάζετε»
Ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αναγνώρισε «τίμια και ειλικρινά» ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ «δεν τα καταφέραμε»
Νίκος Ανδρουλάκης και Κωστής Χατζηδάκης 7
Σωκράτης Φάμελλος: «Αναξιόπιστος και απονομιμοποιημένος ο πρωθυπουργός» – Οι νέες αρμοδιότητες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης, σε αντίθεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όσο και με άλλα δήθεν αντισυστημικά κόμματα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ 1
Σωκράτης Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει – Μόνη λύση η σύσταση προανακριτικής
«Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει»
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τσακώθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής επειδή της έκανε παρατήρηση για τον χρόνο: «Είστε οι χειρότεροι φασίστες»
Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης (16.7.25) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας,...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 15