Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο «Πινόκιο» Τσίπρας και ο προβληματισμός για τις εκλογές – Τι πυροδότησε την «επίθεση» του πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο «Πινόκιο» Τσίπρας και ο προβληματισμός για τις εκλογές – Τι πυροδότησε την «επίθεση» του πρωθυπουργού

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας του ότι «δείχνει ότι ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα».

Στη συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευθέως κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πίσω από το δίλημμα του «δημοκρατία ή εκτροπή» κρύβεται η διάθεση του να αφήσει «υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος». «Ήδη το εννοούν» πρόσθεσε.

Τι πυροδότησε την «έκρηξη» του Πρωθυπουργού;

Η δήλωση, λίγες ώρες νωρίτερα, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο κανάλι της Θεσσαλίας TRT. «Το λέω ευθαρσώς: Ο κ. Μητσοτάκης δε θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας. Έτσι θα πάμε σε εκλογές. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν αυτή την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος;» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας και σε δημοσίευμα του Guardian, που υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2019 ισραηλινή εταιρεία με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία»

«Εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό, ναι» απάντησε ο Πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Κουβαρά, αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές.

«Και είναι αδιανόητο αυτό, διότι αν έχουμε ένα, θα έλεγα, κεκτημένο στη χώρα μας είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μια διαχείριση της ήττας του, αλλά υπάρχουν όρια στο πόσο μπορεί να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «αστεία» τη συζήτηση περί δομικού προβλήματος δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Επιχείρηση «αποδόμηση» της στρατηγικής Τσίπρα

Στο δρόμο προς τις εκλογές η σύγκρουση των δύο μονομάχων κορυφώνεται και πόλωση χτυπά «κόκκινο».

Ο Πρωθυπουργός, και χθες στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, επιχείρησε να σκιαγραφήσει την στρατηγική της Κουμουνδούρου στο δρόμο προς τις κάλπες, και για δεύτερη φορά ανέδειξε και το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, να επιχειρήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση «ηττημένων».

«Πινόκιο ο Τσίπρας»

Επιλακαλούμενος τα λόγια της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας», επέμεινε ότι δεν τον πιστεύει.

«Γιατί να πιστέψω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν διακρίνεται για τη σχέση του με την αλήθεια;» αναρωτήθηκε και παρέπεμψε στη δήλωση του στελέχους του κόμματος του, Πάνου Σκουρλέτη, ότι αν βγαίνουν οι συσχετισμοί μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος.

«Κατά συνέπεια, εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης.

Προβληματισμός για το αποτέλεσμα της πόλωσης

Η στρατηγική της ΝΔ είναι να μην ακολουθήσει το τοξικό κλίμα που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να επιμείνει στην ανάδειξη των πεπραγμένων των δύο κυβερνήσεων αλλά και των προγραμματικών τους θέσεων για την επόμενη 4ετία.

Ωστόσο, η ακραία πόλωση, η οποία θα κλιμακώνεται όσο πλησιάζουν οι εκλογές, φαίνεται να «επισκιάζει» τις προθέσεις, και είναι μεγάλος ο προβληματισμός που υπάρχει στα κομματικά επιτελεία, αν αυτό το κλίμα «γιγαντώσει» την ψήφο διαμαρτυρίας.

Κάτι που θα βάλει «αγκάθια» στον στόχο του κυβερνώντος κόμματος για αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις