Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο στόχος των επαφών στη Νέα Υόρκη – Τι θα αναδείξει από το βήμα του ΟΗΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, με αφορμή την συμμετοχή του στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα έχει σειρά επαφών, με στόχο την ενδυνάμωση των συμμαχιών της χώρας σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό, διεθνές και οικονομικό επίπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, από όπου αναμένεται μεταξύ άλλων, να αναδείξει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Ανατολική Μεσόγειο από τη μία πλευρά, και από την άλλη το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ψηλά στην ατζέντα και της κατ’ ιδίαν συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Παράλληλα θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι, στον οποίο η Ελλάδα έχει ήδη διαμηνύσει ότι στηρίζει τη θέση της Τρίπολης για άμεση αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων (δηλαδή και των τουρκικών δυνάμεων), πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη τον Δεκέμβριο. Και βέβαια στο τραπέζι βρίσκεται και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, για το οποίο το δικαστήριο της Τρίπολης αποφάνθηκε ότι είναι άκυρο.

mitsotakisohe

Η ατζέντα των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει, εκτός από τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τις επενδύσεις, τις σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο και τις σχέσεις με τη νέα ελληνική ομογένεια… «Την ατζέντα μιας Ελλάδας ανοικτής και εξωστρεφούς με ρόλο πρωταγωνιστή στις νέες προκλήσεις της εποχής», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Χθες (22.09.2021) το βράδυ ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για ορισμένους μόνο ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Παράλληλα θα επισκεφθεί και το Ground Zero με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 20 ετών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα τον ξεναγήσει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο οποία είναι έτοιμη να λειτουργήσει ξανά…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με σημαντικούς επενδυτές.  Ξεχωρίζει η συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, καθώς «τρέχει» ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική και το πρότζεκτ της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακάριος Λαζαρίδης ζήτησε «συγγνώμη» από τη Νάντια Γιαννακοπούλου μετά την on air επίθεση: «Είπα μια κουβέντα παραπάνω»
«Τη σέβομαι και την τιμώ» - Η προσωπική σύγκρουση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα δάκρυα της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και η σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη κατά Μητσοτάκη
Μακάριος Λαζαρίδης, Νέα Δημοκρατία
Χάρης Δούκας για Γκράβα: Καλεί Σοφία Ζαχαράκη και Γιώργο Στασινό στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ο δήμος δεν έχει λάβει το πόρισμα του ΤΕΕ
«Αδιανόητα πράγματα με το πόρισμα του ΤΕΕ για την Γκράβα, έστησαν επικοινωνιακό σόου στις πλάτες των παιδιών, ντροπή και μόνο ντροπή» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο Χάρης Δούκας
Μέτσολα για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να βασίζονται στην αλληλεγγύη μας»
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επαναβεβαίωσε τη στήριξη σε Αθήνα και Λευκωσία - Είχε προηγηθεί κοινή δήλωση Κόστα και φον ντερ Λάιεν, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία άκυρη και αντίθετη προς το Δίκαιο της Θάλασσας
Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη για την επίθεση στη Γιαννακοπούλου: «Να τον χαίρεται η ΝΔ – Η αξιοπιστία του είναι ανάλογη των πτυχίων του»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «χυδαία προσωπική επίθεση» του «γαλάζιου» βουλευτή και στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου και η αιχμηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά
Γιώργος Γεραπετρίτης 19