Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο στόχος των επαφών στη Νέα Υόρκη – Τι θα αναδείξει από το βήμα του ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, με αφορμή την συμμετοχή του στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα έχει σειρά επαφών, με στόχο την ενδυνάμωση των συμμαχιών της χώρας σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό, διεθνές και οικονομικό επίπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, από όπου αναμένεται μεταξύ άλλων, να αναδείξει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Ανατολική Μεσόγειο από τη μία πλευρά, και από την άλλη το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ψηλά στην ατζέντα και της κατ’ ιδίαν συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Παράλληλα θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι, στον οποίο η Ελλάδα έχει ήδη διαμηνύσει ότι στηρίζει τη θέση της Τρίπολης για άμεση αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων (δηλαδή και των τουρκικών δυνάμεων), πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη τον Δεκέμβριο. Και βέβαια στο τραπέζι βρίσκεται και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, για το οποίο το δικαστήριο της Τρίπολης αποφάνθηκε ότι είναι άκυρο.

mitsotakisohe

Η ατζέντα των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει, εκτός από τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τις επενδύσεις, τις σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο και τις σχέσεις με τη νέα ελληνική ομογένεια… «Την ατζέντα μιας Ελλάδας ανοικτής και εξωστρεφούς με ρόλο πρωταγωνιστή στις νέες προκλήσεις της εποχής», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Χθες (22.09.2021) το βράδυ ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για ορισμένους μόνο ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Παράλληλα θα επισκεφθεί και το Ground Zero με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 20 ετών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα τον ξεναγήσει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο οποία είναι έτοιμη να λειτουργήσει ξανά…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με σημαντικούς επενδυτές.  Ξεχωρίζει η συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, καθώς «τρέχει» ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική και το πρότζεκτ της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: «Ανεπαρκή», «ασπιρίνες», «κοροϊδία»
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για καθυστερημένες παρεμβάσεις, το ΚΚΕ καταγγέλλει στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ κατά την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ δε λύνουν το πρόβλημα
Πρατήρια καυσίμων
Παύλος Μαρινάκης για δίκη Τεμπών: Κάποιοι κάνουν σόου, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της
Στο επίκεντρο της ενημέρωσης και τα έκτακτα μέτρα για να περιοριστεί η πίεση σε νοικοκυριά και αγορά από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Δημοσκόπηση Interview: Στο 28,7% η ΝΔ, χαμηλές πτήσεις για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ενίσχυση της ΝΔ θα μπορούσε να συνδέεται και με τη διεθνή αστάθεια, καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή φαίνεται να ενισχύει τη συσπείρωση γύρω από την κυβέρνηση
Εκλογές 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα έκτακτα μέτρα στήριξης ύψους 300 εκατ. ευρώ – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
«Η κυβέρνηση μένει και θα μένει στο πλευρό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα» δήλωσε ο πρωθυπουργός - Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 13:30 από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα έκτακτα μέτρα στήριξης ύψους 300 εκατ. ευρώ – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια 116