Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Θεσσαλία [pics]

«Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τη διεπαγγελματική ένωση για τη φέτα» τόνισε από την Ελασσόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με κτηνοτρόφους στο χωριό Βλαχογιάννη στην Ελασσόνα, επισημαίνοντας πως δεν νοείται ανάπτυξη της χώρας χωρίς δυναμικό πρωτογενή τομέα και στα αγροτικά προϊόντα και στην κτηνοτροφία.

Όπως είπε, για να μπορέσει να υποστηριχθεί αυτή η ανάπτυξη χρειάζεται ένα πλέγμα σύγχρονων πολιτικών, «που θα κοιτάει το μέλλον, που θα αντιλαμβάνεται ότι τα προϊόντα για να μπορέσουν να πουληθούν θα πρέπει να είναι κυρίως ανταγωνιστικά, που θα αντιμετωπίσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος της παραγωγής, που θα επενδύσουν στα καινούργια εργαλεία που η ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης μας προσφέρουν και δυστυχώς, ακόμα κάθονται στα συρτάρια του Υπουργείου».

Χαρακτηρίζοντας το θέμα της φέτας ως πολύ σημαντικό για την ελληνική κτηνοτροφία, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως προωθείται η δημιουργία μιας διεπαγγελματικής ένωσης για τη φέτα, κάτι το οποίο, όπως είπε, το θεωρεί απολύτως σωστό και επιβεβλημένο. «Μπορώ να σας πω ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει αργήσει κιόλας. Διότι είναι απολύτως απαραίτητο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε αυτό το πολύ σημαντικό προϊόν, να μπορούν να συνεννοηθούν και να εκφραστούν με μια ενιαία φωνή. Είτε μιλάμε για τους κτηνοτρόφους, αυτούς που παράγουν το γάλα, είτε μιλάμε για τις επιχειρήσεις που μεταποιούν και παράγουν τη φέτα» τόνισε παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΔ.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα στηρίξουμε τη διεπαγγελματική ένωση για τη φέτα και θα επιχειρήσουμε στο Κοινοβούλιο να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά στις πρωτοβουλίες της διεπαγγελματικής ένωσης και η ένωση να διαπραγματευθεί με την αρμόδια επιτροπή η οποία έχει φτιαχτεί για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτό το ζήτημα. Για να δούμε – αν και σε ποιο βαθμό – μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αστερίσκο από τη φέτα, έτσι ώστε να απολαύσει της πλήρους προστασίας, που απολαμβάνουν και τα υπόλοιπα τυροκομικά προϊόντα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και υπό τον εθνικό μανδύα.

Τόνισε μάλιστα πως στα ζητήματα αυτά δεν υπάρχουν ουσιαστικά κομματικές γραμμές. «Δεν έχει σημασία πάλι, το τονίζω, τι έγινε στο παρελθόν. Δεν θα ασχοληθώ με το παρελθόν. Με ενδιαφέρει τι θα γίνει από εδώ και το εξής, στο μέλλον. Και εύχομαι η διεπαγγελματική να μπορέσει, με τη δική μας υποστήριξη, να διεκδικήσει αυτό το οποίο είναι απαραίτητο να γίνει για να υπάρχει το απόλυτο καθεστώς προστασίας για τη φέτα. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανησυχίες που έχετε γύρω από αυτό το ζήτημα. Θέλω να πω, όμως, επίσης, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην κοιτάμε μόνο στις αγορές, οι οποίες είναι από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά να δούμε πως μπορούμε να στοχεύσουμε και στις κύριες αγορές μας, στις κύριες εξαγωγικές αγορές, που είναι πρωτίστως οι αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί όπου υπάρχει, δηλαδή, ένα απόλυτο καθεστώς προστασίας. Και αυτό, βέβαια, απαιτεί την αναβάθμιση του δικού μας προϊόντος, αλλά και την απαραίτητη ενημέρωση του ευρωπαίου καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει ότι αγοράζοντας φέτα, αγοράζει ένα ποιοτικό προστατευμένο προϊόν με πολύ ειδικά χαρακτηριστικά.

Η φέτα, τελικά, θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει με βάση την ποιότητα αυτή καθ’ αυτή του προϊόντος. Και σε αυτήν πρέπει να επενδύσουμε. Και εκεί, επιτρέψτε μου να πω, δεν πρέπει να κάνουμε καμία έκπτωση. Η φέτα μας είναι ένα προϊόν με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και θα κερδίσει, τελικά, τη θέση που της αξίζει στις αγορές του εξωτερικού με βάση την ποιότητά της, το brand της και τη διατροφική της χρησιμότητα για τους καταναλωτές που θα την επιλέξουν» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα Αριστερά: Όσοι πάρουν την απόφαση να μας διασπάσουν θα κριθούν αυστηρά από τους προοδευτικούς πολίτες
«Η απόφαση δεν έρχεται ως αποτέλεσμα επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος αλλά συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση και την δημιουργία της ΕΛΑΣ» σημειώνουν κύκλοι της Πατησίων
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς και προεδρεύων του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Νίκος Μαραντζίδης: «Από σκαιός αντικομμουνιστής αναβαθμίστηκα σε Τζέιμς Μποντ» – Η απάντηση στο δημοσίευμα ότι είναι πράκτορας των Βρετανών
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αποκάλυψη των Anonymous σχετικά με τη συνεργασία του Νίκου Μαραντζίδη με ΜΚΟ αντιρωσικής προπαγάνδας που χρηματοδοτούνταν από το Φόρεϊν Όφις
Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης
Εμφύλιος στη Νέα Αριστερά για τα μάτια του Τσίπρα: Αποχωρούν Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και άλλοι 3 βουλευτές
Την αποχώρησή τους αναμένεται να ανακοινώσουν οι: Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 242
Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός και αρχιτέκτονας των μεγάλων πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων – Θλίψη για τον θάνατό του
Η θητεία του στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημαδεύτηκε με μια σειρά από σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις στα οποία ο Νίκος Ταγαράς άφησε τη σφραγίδα του
Ο Νίκος Ταγαράς 12