Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έγινε ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκε η πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική, φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε στο πεδίο από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και επεσήμανε τον βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, κάτι που αποτελεί κατάκτηση για τη λειτουργία του κράτους και των δομών του.
Όπως πρόσθεσε, «δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία».

Παράλληλα επεσήμανε πως «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων», ενώ τόνισε το γεγονός πως η κατανομή των εναέριων μέσων γίνεται πλέον από τους υπηρεσιακούς που έχουν γνώση του αντικειμένου και με βάση συγκεκριμένα επιχειρησιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, έγινε από τους αρμόδιους παράγοντες εκτίμηση της έκτασης που έχει υποστεί ζημιά, ενώ όπως καταγράφηκε, κάτω από το 10% των καμένων είναι δασικές εκτάσεις.

MITSOTAKIS

Σχετικά με τα κτίρια, η πρώτη εκτίμηση είναι πως έχουν υποστεί καταστροφές (με χαρακτηρισμό «πράσινο», «κίτρινο», ή «κόκκινο») λιγότερα από 100, με τα περισσότερα από αυτά να μην είναι οικίες.

Συζητήθηκαν εκτενώς και συνολικά τα ζητήματα αποκατάστασης της περιοχής, με επίκεντρο την κρατική αρωγή των πληγέντων, την ενίσχυση και στήριξη των δήμων (τα σχετικά μέτρα έχουν ανακοινωθεί ήδη), η κατάσταση των υποδομών στις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και οι αποζημιώσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που ξεκινούν άμεσα.
Ειδική αναφορά έγινε στις εκκενώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στην κατάσταση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων που εκκενώθηκαν και τα οποία θα επαναλειτουργήσουν στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στη σύσκεψη εκτός του Πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια, συμμετείχαν οι υπουργοί, Άμυνας Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη συνδέθηκαν επίσης οι κ. Στυλιανίδης, Παπαθανάσης Σταμπουλίδης, Πετραλιάς και Κοντογεώργης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
10
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
11
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης 8