Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φρέντι Μπελέρη: Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι οριστικά εκτός φυλακής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας (15.7.24).

Ο Φρέντι Μπελέρης, που έλαβε άδεια από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται, προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Έχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Έλληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Φρέντι Μπελέρη και υπογράμμισε:

«Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά».

mitsotakisbeleris

Από την πλευρά του, ο κ. Μπελέρης δήλωσε: «Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και από κοντά που όλο αυτόν τον καιρό με στηρίξατε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

mitsotakisbeleris

mitsotakisbeleris

mitsotakisbeleris

mitsotakisbeleris

mitsotakisbeleris

mitsotakisbeleris

belerismaximou

Μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Φρέντι Μπελέρης έφυγε για το «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να επιβιβαστεί στην πτήση του για το Στρασβούργου.

Συγκινημένος και υπερήφανος

Στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους ο Φρέντι Μπελέρης δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος για την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, για την επιλογή του. Απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του Ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται», τόνισε.

«Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση για να λάβει άδεια και να ορκιστεί ο Φρέντι Μπελέρης. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε εμείς από την πρώτη στιγμή χωρίς καμία περέκκλιση από την θέση μας αυτή στηρίξαμε τον αυτονόητο αγώνα του για μια δίκαιη δίκη. Η υποψηφιότητά του συμβολίζει αυτά τα αιτήματα. Ένας άνθρωπος που δοκιμάστηκε και άντεξε θα ορκιστεί ευρωβουλευτής και θα δώσει τις μάχες του με ειλικρίνεια για το κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 148
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 114
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 12