Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Χακάν Φιντάν: Ελπίζω η συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να είναι παραγωγική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα του η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, την Παρασκευή (08.11.2024) στην Αθήνα, να είναι παραγωγική.

«Ελπίζω να είναι παραγωγική η συνάντηση που θα έχετε αύριο στην Αθήνα με τον Γεραπετρίτη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Χακάν Φιντάν.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα υποδεχθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί, τον Τούρκο ομόλογό του.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και περίπου στις 12:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χακάν Φιντάν ήταν δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύντομη συζήτηση που είχαν λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Βουδαπέστη, νωρίτερα την Πέμπτη (07.11.2024) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Στη σύντομη αυτή άτυπη συζήτηση οι κ.κ. Μητσοτάκης, Ερντογάν, Χριστοδουλίδης και Ράμα συνομίλησαν τόσο για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όσο και για τις περιφερειακές, διεθνείς εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, πολλά μηνύματα περιείχε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουδαπέστη όπου συμμετέχει στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών, αλλά και της επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ επί της Κάμαλα Χάρις με μεγάλη διαφορά.

budapest

«Αυτή συνάντηση πραγματοποιείται σε μια εποχή που είναι πολύ ταραγμένη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συγχαίρω τον Πρόεδρο Τραμπ για την την εμφατική του επιτυχία εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η βορειοατλαντική συμμαχία θα παραμείνει ισχυρή στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων».

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εταίρους μας τόνισε: «Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές γιατί ως ευρωπαίοι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτή την βορειοατλαντική συμμαχία ως παρατηρητές. Φυσικά η Ευρώπη θα πρέπει να παίζει ενεργό ρόλο στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων».

Και κατέληξε: «Θα συζητήσουμε και το θέμα του ανταγωνισμού που είναι πολύ συναφές από αυτή την άποψη και θέματα γεωπολιτικής της Ευρώπης και θα πρέπει να κατανοήσει η Ευρώπη ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, θέματα ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής άμυνας και νομίζω ότι έχουμε φτάσει ένα σημείο που αυτή η συζήτηση θα αντιμετωπιστεί με την σοβαρότητα και το επείγον που επιτάσσουν οι καιροί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Ο Μαρινάκης εξήγησε το ασυμβίβαστο: Όσο διάστημα κάποιος θα είναι υπουργός δεν θα μπορεί να είναι βουλευτής - Θα επανέρχεται σε περίπτωση ανασχηματισμού
Πως σκέφτεται το ασυμβίβαστο η κυβέρνηση μετά την πρόταση του πρωθυπουργού - Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Κώστα Καραμανλή
θέσεις υπουργών
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας
Είναι σημείο καμπής - μία νέα αφετηρία μάχης με το «Βαθύ Κράτος» - Η ΝΔ γίνεται δύναμη ρήξης με τα κακώς κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει υποκριτές όσους «ανακάλυψαν» ξαφνικά ότι τα ρουσφέτια στον τόπο ξεκίνησαν το 2019
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας 262